Ioana Nicolaie şi Mircea Cărtărescu se întâlnesc cu arădenii

Ioana Nicolaie şi Mircea Cărtărescu se întâlnesc cu arădenii

Iubitorii de literatură arădeni vor avea joi, 31 martie, o agendă plină.

Mai întâi, Ioana Nicolaie se va întâlni de la ora 17.00, la librăria Corina, cu cititorii tineri şi foarte tineri pentru a le povesti despre cea mai recentă carte a sa: Ferbonia, un roman fantasy apărut de curând la editura Arthur. Ferbonia a avut deja de fapt o avanpremieră arădeană anul trecut, în cadrul festivalului de literatură Discuţia secretă. La fel ca astă-vară, Ioana Nicolaie îşi va mobiliza publicul mai degrabă pentru un atelier de imaginaţie, decât pentru o lansare propriu-zisă. Iar o astfel de abordare a evenimentul este cum nu se poate mai potrivită de vreme ce critica a scris astfel despre Ferbonia: „Mi-a fost destul de greu să scriu despre Ferbonia pentru simplul motiv că, după lectura sa am stat și mi-am imaginat, și mi-am imaginat, și tot așa am ajuns la concluzia că ar fi atât de multe de spus încât mesajul s-ar dilua. Un lucru însă e cert … Ferbonia este poate una dintre cele mai frumoase cărți pentru copii, pe care i-am citit-o fiicei mele până în momentul de față”, spune Marius Surleac.

De la ora 19.00, în sala cinematografului Arta, va avea loc cea de a doua lansare de carte a zilei: Mircea Cărtărescu va va vorbi despre Solenoid, cea mai comentată carte a ultimelor luni şi bestseller absolut al ultimelor luni. Apărut la editura Humanitas, romanul Solenoid este o lectură provocatoare şi grea deopotrivă, despre care autorul spune: „Aș vrea să vă rog să aveți răbdare cu această carte. Este o carte mai ciudată, mai specială. E o carte care începe pe la pagina 250, așa. O să mă întrebați ce se întâmplă până acolo. Până acolo sunt schele. Este o schelărie pe care se va ridica cartea propriu-zisă. Cei care ajung să treacă de jumătatea cărții și care înaintează încet, încet către sfârșit probabil că vor fi câștigați. Deci vă cer foarte multă răbdare. Citiți rar, citiți câte puțin. Pe două luni, pe trei luni, pe patru luni de zile.”

Fie că aţi terminat Solenoid, fie că nici nu l-aţi început, fie că aţi luat pauza de lectură recomandată de însuşi autorul, sunteţi cu toţii aşteptaţi joi, 31 martie, de la ora 19.00, la cinema Arta, pentru a-l asculta pe Mircea Cărtărescu, pentru a-l întreba ceva anume sau doar pentru a-i cere un autograf.

Ferbonia-Fb

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.