Iohannis a semnat decretul de REVOCARE a lui Kovesi. CTP: „Va fi sărbătoare la PSD, la ALDE, în Costa Rica, în Serbia, în Madagascar”

Iohannis a semnat decretul de REVOCARE a lui Kovesi. CTP: „Va fi sărbătoare la PSD, la ALDE, în Costa Rica, în Serbia, în Madagascar”

Klaus Iohannis, preşedintele României, a semnat decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror șef al DNA, a anunțat Mădălina Dobrovolschi, purtător de cuvânt al Preşedinţiei.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a afirmat constant, că respectă Constituția și legile țării și a acționat permanent în acest sens. Prin urmare, în executarea deciziei Curții Constituționale nr. 358/2018, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat, astăzi, decretul de revocare a doamnei Laura Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție”, a anunțat purtătoarea de cuvânt.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat, la Digi24, că decizia președintelui Iohannis de a da curs deciziei CCR și de a o revoca pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, este o manevră politicianistă egocentrică, un calcul politic cinic, dâmboviţean, iar emiterea decretului reprezintă „o iscălitură în calitate de notar de casă”, titlu pe care i l-au conferit judecătorii constituționali. În opinia lui C, președintele arată că s-a temut de suspendare și că nu a dorit să-și asume riscuri.

„Va fi sărbătoare la PSD, la ALDE, în Costa Rica, în Serbia, în Madagscar”, a spus Cristian Tudor Popescu, referindu-se la partidele care au susținut demiterea Laurei Codruța Kovesi, respectiv la țările unde s-au refugiat câțiva dintre foștii oficiali cu dosare de mare corupție.

El a remarcat, de asemenea, că președintele a evitat să iasă personal în fața națiunii și să-și anunțe decizia, pentru că nu a vrut să și-o asume în ceea ce priveşte imaginea. „Un raționament de 2 bani, probabil a primit un sfat de la vreun consilier”, a comentat jurnalistul, spunând şi că Iohannis mizează că e vară, că oamenii sunt în concedii și că vor uita.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.