IOHANNIS, ales PREȘEDINTE la Congresul PNL. FUZIUNEA cu PDL, aprobată. Doi candidați la prezidențiale!

IOHANNIS, ales PREȘEDINTE la Congresul PNL. FUZIUNEA cu PDL, aprobată. Doi candidați la prezidențiale!

Liberalii și-au ales preşedintele şi pe cei 31 de vicepreşedinţi, în cadrul Congresului partidului, desfășurat vineri și sâmbătă, la București. Structura de conducere a PNL a fost votată nominal, iar Secretarul general va fi propus de preşedinte şi votat luni, în şedinţa Biroului Permanent.

Klaus Iohannis a câştigat alegerile pentru preşedinţia PNL, primind 1334 de voturi, din totalul de 1479 de voturi valabil exprimate la Congres, contracandidatul său, Ioan Ghişe fiind votat de 144 de delegaţi. 41 de voturi au fost declarate nule.

Noul preşedinte al PNL Klaus Iohannis şi fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu au acceptat propunerea de a fi candidați ai PNL la preşedinţia României.

În cadrul Congresului PNL s-a votat și rezoluţia privind aderarea partidului la grupul Popularilor Europeni, cu majoritate de voturi, înregistrându-se doar trei voturi „împotrivă”.

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis a precizat, în discursul său de după anunţarea rezultatului votului, că resursele umane ale formaţiunii nu trebuie irosite, el invitând înapoi în PNL pe toți cei care au crezut că le va fi mai bine în afara partidului.

Klaus Iohannis a declarat că este în măsură să confirme că „PDL a acceptat” ca noua formaţiune politică rezultată din fuziunea cu liberalii să se numească PNL.

„Vreau să vă spun ceva ce nu a spus nimeni, sunt în poziția să vă confirm că PDL acceptă ca noua formațiune să se numească PNL”, a declarat Iohannis.

Propunerea de fuziune PNL-PDL a fost acceptată de către delegaţii la Congres prin vot cu ridicare de mână, înregistrându-se doar 6 voturi „împotrivă” şi 4 abţineri.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.