Iohannis, MESAJ DIN VACANȚĂ pentru RROMI

Iohannis, MESAJ DIN VACANȚĂ pentru RROMI

Preşedintele Klaus Iohannis, aflat în vacanţă, a transmis un mesaj rromilor, cu ocazia Zilei Internaţionale a acestora. Președintele este de părere că diversitatea de cultură şi de tradiţie „poate îmbogăţi o societate”.

„Cu prilejul Zilei Internaţionale a Rromilor, doresc să-i felicit pe cetăţenii etniei rrome. Cred că diversitatea de cultură şi tradiţie poate îmbogăţi o societate şi, în acelaşi timp, o poate face mai tolerantă şi mai incluzivă. O asemenea zi este un prilej de sărbătoare, dar şi de reflecţie asupra problemelor cu care se confruntă comunităţile şi cetăţenii de etnie rromă. A recunoaşte dificultăţile şi mai ales a găsi soluţii pe termen lung, prin eforturi comune şi dialog între toţi cei responsabili, reprezintă o probă de maturitate a societăţii”, transmite şeful statului, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

În continuare, acesta a făcut referire la incluziunea socială a tuturor grupurilor defavorizate sau vulnerabile, despre care a spus că este legată de proiectul unei Românii moderne – „O ţară care susţine şi promovează educaţia, cultură, performanța şi unitatea în diversitate, care apreciază fiecare individ şi oferă oportunităţi fără discriminare”.

„Transmit încă o dată urările mele sincere cetăţenilor români de etnie rromă cu ocazia acestei zile”, încheie mesajul preşedintelui.

8 aprilie este Ziua Internaţională a Rromilor, fiind proclamată în anul 1990, în urma unui congres organizat la Varşovia, după ce, la această dată, a avut loc la Londra, în anul 1971, prima reuniune internaţională a reprezentantilor etniei rrome.

  1. poate se alege si asta cu vre-0 salba de cocosei !

    Raspunde
  2. la munca cu tiganii , iar pt . cine nu vrea sa munceasca, trebuie facute niste vapoare din carton si sa fie trimisi pe cheltuiala noastra in america .

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.