Ion Stan : „Guvernul ia cu două mâini după ce s-a prefăcut că dă cu una”

Ion Stan : „Guvernul ia cu două mâini după ce s-a prefăcut că dă cu una”

Preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Noua Republică Arad, Ion Stan, acuză PSD şi PNL că, în înţelegere cu preşedintele Klaus Iohannis, au adoptat noul Cod Fiscal doar de ochii lumii, în interes electoral, nicidecum pentru a ajuta economia să se dezvolte. În opinia sa, PNL şi PSD s-au asigurat că, indiferent cine vine la guvernare, banii aruncaţi pe pomeni electorale vor fi recuperaţi pe seama micilor întreprinzători cu doi-trei salariaţi.

„La puţin timp după ce a fost adoptat şi promulgat un Cod Fiscal aplaudat de către toată lumea, pentru că, prin prevederile sale, ajută economia să se relanseze, au început să apară modificări prin Ordonanţe de Urgenţă. Deja au fost modificate nu mai puţin de 10% din articole, iar modificările anulează, practic, toate facilităţile de care ar fi trebuit să beneficieze economia, în special micii întreprinzători. În loc să se bucure de prevederile unei relaxări fiscale, sunt pur şi simplu bombardate cu creşteri aberante de taxe şi impozite, care îi vor duce la faliment”, a declarat Ion Stan.

Era limpede de la bun început că economia României nu are cum să poată susţine atât măsuri de relaxare fiscală cât şi creşteri salariale. O ştiau şi PSD şi PNL, dar ştiau, deasemenea, că în scurt timp statul va lua cu două mâini ce a dat cu una, sau, mai degrabă, ce s-a prefăcut că dă. Cârdăşia PSD-PNL va da roade- electorale- pentru fiecare. Pe de o parte, PSD se va mulţumi cu electoratul bugetar, care îi va da voturi la schimb cu creşterile salariale, iar PNL va fi fericit că va putea să arunce vina pe pe PSD pentru distrugerea sectorului privat şi că va lua voturi pe seama unui «program» de guvernare menit să-i fericească pe întreprinzători. După ce vor ajunge la putere, promisiunile vor fi uitate, ca de obicei. Şi, tot ca de obicei, amărâţii cu salar minim vor fi cei care vor achita nota de plată pentru cinismul sistemului”, a mai spus Ion Stan.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.