Ion Stan susţine că votul prin corespondenţă este, deocamdată, INUTIL! Alegerile parlamentare vor fi decise de primari

Ion Stan susţine că votul prin corespondenţă este, deocamdată, INUTIL! Alegerile parlamentare vor fi decise de primari

Ion Stan, preşedintele filialei arădene a Partidului Noua Republică este de părere că introducerea votului prin corespondenţă la alegerile parlamentare nu va influenţa cu nimic rezultatele în urma voturilor românilor din ţară, acesta fiind şi motivul pentru care marile partide au decis, în cele din urmă, să-l promoveze.

„PDL, sub noul nume de PNL, împreună cu PSD, au început să clocească pe repede înainte legea votului prin corespondenţă, dându-şi seama că trebuie să îndeplinească o promisiune foarte importantă din campania electorală. Nu ar fi făcut-o dacă nu s-ar fi asigurat că aceasta nu va influenţa sub nici o formă rezultatele votului intern. Şi, într-adevăr, nu schimbă nimic, pentru că alegerile parlamentare vor fi decise de către primarii aleşi la localele din 2016”, susţine Ion Stan.

Ion Stan, Noua Republica

„Partidele mari s-au asigurat deja de perpetuarea propriilor primari, prin păstrarea sistemului cu un singur tur. Parlamentarii din judeţe vor fi masiv susţinuţi de către primarii recunoscători pentru păstrarea sistemului. Ei vor trebui să asigure doar banii necesari pentru «logistică» – a se citi zahăr şi ulei, pentru ca electoratul primarului să pună ştampila pe cine trebuie, la indicaţia primarilor, care se vor ocupa şi de listele suplimentare. Putem să ne dăm seama ce jale ar fi fost dacă primarii se alegeau în două tururi şi ieşeau nişte rezultate care încurcau toate socotelile marilor partide care de 25 de ani stăpânesc ţara. Evident că stăpânii nu puteau accepta aşa ceva, ei trebuie să se perpetueze la putere, să mimeze grija pentru cetăţean şi transparenţa şi să se mai coafeze din când în când altfel, pentru a arunca praf în ochii prostimii. Parlamentul va fi tot la mâna lor, aşa că nu le va fi greu să facă legi care să le convină, atât pe plan naţional, ca să se apere de rigorile justiţiei, cât şi pe plan local, pentru ca oamenii lor din teritoriu să rămână în continuare baroni, spre binele partidului”, a declarat Ion Stan, într-un comunicat de presă.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.