Ionel Bulbuc: „Parlamentarii PSD sunt preocupați de sediile lor și nu de școlile arădene”

Ionel Bulbuc: „Parlamentarii PSD sunt preocupați de sediile lor și nu de școlile arădene”

Consilierul liberal Ionel Bulbuc consideră, în urma ședinței Consiliului Local Municipal de ieri, că prioritatea PSD nu are nici o legătură cu învățământul arădean.

„În calitate de consilier local și președinte al comisiei de cultură am participat azi la ședința CLM în care subiectul zile a fost modificarea rețelei școlare și mi-a fost dat să ascult, cu stupefacție, cum un parlamentar PSD a venit în fața Consiliului să ceară Primăriei un sediu de partid, pardon de cabinet. Nu am auzit de la niciun parlamentar PSD că cele trei școli în cauză, Liceul Aurel Vlaicu, CFR și Liceul de Construcții vor primi finanțarea de care au nevoie pentru continuarea activităților. În 2012, guvernul PSD a fost cel care a oprit lucrările de investiții pentru aceste trei școli. Parlamentarii PSD trebuie să își asume acest lucru, la fel și obligativitatea actualului guvern de a plăti integral salariile profesorilor și banii de funcționare a școlilor. Așa au aflat și cei prezenți la ședință care sunt interesele PSD-ului și faptul că nu au nimic de-a face cu interesele arădenilor”, a spus Ionel Bulbuc.

Acesta a adăugat: „Aștept cu nerăbdare aprobarea bugetului, iar în acel moment va veni ora adevărului: Dacă PSD acordă sprijin financiar pentru învățământul arădean sau îl abandonează?! În câteva zile vom afla adevărul și atunci parlamentarii PSD vor trebui să răspundă în fața arădenilor, nu doar să vină în plenul ședinței de CLM să ceară sedii. Primăria apreciază dialogul deschis avut cu reprezentanții școlilor, în urma căruia s-a decis menținerea aceleiași structuri a rețelei școlare și avem speranța că unitățile de învățământ se vor putea încadra în cheltuielile oferite de guvern”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.