Ionel Ciupe: De 25 de ani scena politică românească este dominată de „suflete vechi”

Ionel Ciupe: De 25 de ani scena politică românească este dominată de „suflete vechi”

Ionel Ciupe, preşedintele Organizaţiei Municipale PLR Arad, a afirmat într-un cumunicat de presă că, „de 25 de ani scena politică românească este dominată de «suflete vechi». Acesta l-a citat pe Nicolae Titulescu, cel care spunea că „vremurile noi sunt grele pentru sufletele vechi”, lucru valabil şi azi, susţine Ionel Ciupe.
De aceea, consideră preşedintele Organizaţiei Municipale PLR Arad, „primenirea clasei politice româneşti este obligatorie, mai ales acum, când se simte presiunea asupra unor instituţii fundamentale ale statului, democraţiei, libertăţilor şi drepturilor fundamentale ale omului, când instituţia Parlamentului României este discreditată, prin zăngănit de cătuşe, în atmosfera creată prin delaţiune ieftină şi pe aşa zise «suspiciuni rezonabile». Azi, societatea românească are nevoie de un suflu nou, de caractere puternice şi politicieni serioşi şi responsabili. În acest context vitreg al politicii româneşti, în această tensiune teribilă, Partidul Liberal Reformator condus de preşedintele Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu, şi Partidul Conservator, condus de deputatul Daniel Constantin – ministrul Agriculturii, au decis printr-un congres extraordinar, fuziunea celor două formaţiuni politice şi formarea unui nou partid de centru-dreapta, bazat pe liberalism şi pe libertăţile fundamentale ale omului”.
Ionel Ciupe a mai anunţat că formaţiunea nou rezultată, ALDE (Alianţa Liberalilor şi Democraţilor) – acronimul noii formaţiuni fiind identic cu cel al formaţiunii politice europene Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europaare peste 40 de parlamentari şi este reprezentat în Guvernul României de patru miniştri.
„Noua formaţiune politică a României va deveni în foarte scurt timp membru al familiei europene liberale – ALDE – iar coincidenţa de nume nu este deloc întâmplătoare. ALDE din Romania va aduce în mod categoric o politică europeană liberală, apărând valorile autentice ale liberalismului românesc într-o Românie ce trebuie să performeze permanent în Uniunea Europeană. ALDE se constituie ca o a 3-a forţă politică reală din România, alături de PSD şi PNL, cu menţiunea că ALDE va milita pentru un liberalism autentic şi nu de faţadă – cum face actualul PNL (cu PD-lişti vopsiţi în structuri). La Arad, filiala ALDE va avea obiective serioase, ambiţioase şi sustenabile pentru alegerile din 2016, sub deviza «voieşte şi vei putea, luminează-te şi vei fi» pentru a reorienta pozitiv Aradul spre demnitate, progres şi respect”, a precizat Ionel Ciupe.

  1. Avem aici un liberal adevarat si un om cu o tenacitate iesita din comun , sunt sigur ca foarte multi aradeni vor vota ALDE , succes d-nule Ciupe.

    Raspunde
  2. Din Reformat Liberal dl consilier a devenit Democrat Liberal, deci un fel de…… PEDELIST ?
    Concluzie: de ce ti-e frica nu scapi….

    Raspunde
  3. CIUPE un Liberal adevarat.Te vom ajuta.

    Raspunde
  4. Esti doar un traseist jalnic, nu se leaga nimic de numele tau, doar promisiuni si minciuni.

    Raspunde
    • Habar n-ai ce vorbesti pupincurist basist ce esti!!!Ori esti platit ori esti prost de vorbesti asa.Alde in frunte cu Ciupe va face 20% la alegerile locale din 2016.

      Raspunde
  5. Aradenii nu voteaza traseistii!

    Raspunde
  6. Trebuie sa recunosc ca Ionel Ciupe a dovedit si demonstraza in continuare ca respecta si promoveaza principiile liberale , cat despre clevetitorii basisto-falchisti , o singura vorba…mars !!!!

    Raspunde
    • ce principii liberale? esti pe dinafara. primesti bani degeaba. asta care nu are curaj sa isi puna CV-ul pe site la primarie are principii ??????

      Raspunde
      • tu l-ai pus sa vedem cu cine avem de-aface? de Ciupe stie tot Aradul,ca este un politician vechi din PNL,acumALDE,deci nu s-a dezis de ALDE nicioclipa,chiar ne crezi prosti pe aradeni?mutulica,pe cine crezi tu ca prostesti.iesi in fata ca el si lupta sa vezi din papucii lui cum este,asa pe la colturi toti stiti sa face-ti politica.

        Raspunde
  7. felicitari domnule Ciupe,v-ati inhamat la un jug nu tocmai usor,dar ne-ati dat dovada pana acum de perseverenta,de fidelitate fata de valorile liberale,va vom vota.Va rugam sa continuati,ignorand basisto-falchisti.

    Raspunde
  8. Suntem alaturi de dl.Ciupe si de ALDE care va obtine rezultate bune la alegerile viitoare.

    Raspunde
  9. Bravo d-le Ciupe!Nu te lasa intimidat de pdl/pnl.Aradenii de buna credinta te sustin.SUCCES!

    Raspunde
    • adevar graiti domnule,unii chiar cred ca aradeni nu si-au dat seama ca actualul PNL este defat si de drept fostul PDL?CARE VENE-A CU GALETI PORTOCALII CU FAINA+ZAHAR(CA SA-I DUCA PE ARADENI) CU VOTUL PE 4 ANI?CHIAR ASA DE IMBECILI II CREZI MA PE ARADENI? ALDE VOM VOTA!

      Raspunde
  10. traseisti sunt cu PDL-isti

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.