Ionel Ciupe: „Este nevoie de o promovare cât mai urgentă a legii salarizării unice”

Ionel Ciupe: „Este nevoie de o promovare cât mai urgentă a legii salarizării unice”

Ionel Ciupe, președintele ALDE Arad, a vorbit astăzi în cadrul unei conferințe de presă, despre necesitatea promovării unei legi a salarizării unice. Liderul ALDE a atras atenția asupra unei probleme serioase cu care se confruntă țara noastră, și anume faptul că foarte mulți tineri aleg să plece și să lucreze în străinătate din cauza salariilor foarte mici din România.

„Guvernul s-a angajat încă de la momentul instalării la Palatul Victoria că va veni cu un proiect de lege privind salarizarea unică. Până în momentul de față nu s-a întâmplat nimic. Din luna decembrie ne aflăm sub spectrul promisiunilor deșarte, al amânărilor și al explicațiilor tot mai contradictorii pe care ni le dau cei din actualul executiv. Chiar săptămâna aceasta Dâncu spunea că s-ar putea discuta proiectul la care a lucrat guvernul Cioloș. Așteptăm cu mare interes această propunere ținând cont că nimeni nu știe ce conține acest proiect, în afară de dumnealor […]
În primul rând, pe fond, este nevoie de promovarea unei legi a salarizării unice cât mai rapide pentru că altfel, fiind un an electoral trebuie să ne ferim de tentația unor decizii populiste și politice. Cu cât ne apropiem mai mult de data alegerilor putem să spunem că nu e decât o chestiune politică care să-i avantajeze pe cei din actualul PNL”, a declarat Ionel Ciupe.

De asemenea, președintele ALDE Arad, afirmă că datorită creșterii economice sunt bani la buget pentru creșterea salariilor și a pensiilor, trebuie doar bunăvoință: Acesta este un angajament pe care guvernul Ponta l-a luat, iar actualul Guvern trebuie să-l pună în practică. Desigur, eșalonat pentru a nu periclita echilibrul macroeconomic al țării”.

Ionel Ciupe susține că cea mai important resursă pentru care merită promovată această lege a salarizării sunt tinerii, care pleacă într-un număr alarmant de mare în străinătate, deoarece sunt incomparabil mai bine plătiți. Tot mai mulți tineri nu mai doresc să muncească în România din cauza salariilor foarte mici, iar din acest motiv trebuie să fie încurajați, să li se ofere o motivație, iar cea mai bună metodă ar fi asigurarea unui salar decent, prin care să se încurajeze, de asemenea, și natalitatea, este de părere liderul ALDE Arad.

  1. Felicitari pentru politica liberala pe care o duceti

    Raspunde
  2. TRASEISTULE, INCA MINTI ARADENII?!

    Raspunde
  3. Traseista este ce-a ce a dus pe lume un avorton !!!!

    Raspunde
  4. Arădeanule, ce ai citit tu din articol? Îți spun eu. Nimic. Habar nu ei pe ce lume trăiești și îi dai mereu cu formula „traseistul” ca și cum ai și știi ce îneamnă. pentru tine e o flegmă compusă din literele alfabetului pe care i slobozi la fiecare pas pe asfalt sau pe cărare.

    Raspunde
  5. Si din ce bani sa li se ofere salar mai mare, voi va ganditi ? E drept ca salariile sunt foarte mici si de aia pleaca toti. In general, orice angajator are nevoie de un anumit numar de salariati, pe ce-i plateste cum poate, la limita subzistentei firmelor. Daca acest stat corupt va majora salariile fara sa scada concomitent toate taxele, astfel ca banii total platiti de angajator sa nu depaseasca valoarea actuala, nu facem decat sa ne mintim. Orice firma are un numar de clienti si colaboratori de pe urma carora castiga aceste salarii ale muncitorilor. Acesti bani incasati nu se inmultesc peste noapte, astfel ca pentru a oferi salarii mai mari, angajatorul va trebui sa-si reduca numarul de salariati, ca sa-i poata plati. Asta va duce la o acoperire mai redusa a pietei si in final la falimentul firmei. Asa ca daca nu scad drastic taxele si impozitele nu o sa vedem decat inchiderea a tot mai multe firme si plecarea a tot mai multor tineri peste granita. Da stiu, unii o sa spuna ca lasa, au patronii bani. Unii da, au, dar in general cei care au, stiu de asemenea si tot felul de marsavii ca sa nu-si achite darile catre stat. Cei multi, adica firmele mici, care nu pot risca sa nu-si plateasca taxele si care de fapt tin aceasta tara si marea majotitate a salariatilor, functioneaza la limita maxima a subzistentei.

    Raspunde
  6. Nici vorba sa fii aradean cel ce cu nerusinare te ascunzi sub numele de „aradean”.Esti un pupincurist al nu stiu cui aciuat in Aradul nostru care si-a batut joc de acest oras binecuvantat si mai incearca inca sa o faca .Nu o sa mai reusiti insa !!!RUSINE sa va fie !!!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.