Ioţcu: Lipova este singura localitate din județ unde sunt fonduri pentru investiții, dar nu sunt folosite!

Ioţcu: Lipova este singura localitate din județ unde sunt fonduri pentru investiții, dar nu sunt folosite!

Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a verificat stadiul lucrărilor pe şantierele unde au loc lucrările incluse în Masterplanul de Apă – Canalizare din zona localităţilor Ghioroc, Cuvin, Miniş, Păuliş şi Lipova.

Primul obiectiv vizat l-a reprezentat lucrarea de aducţiune Vladimirescu – Ghioroc. Reţeaua de apă se întinde pe un tronson de 17 km iar valoarea totală a lucrărilor este de 4 milioane de lei. „Lucrările au fost contractate în acest an şi cu siguranţă vor fi finalizate înainte de termenul prezăzut în contract. Odată cu realizarea acestei aducţiuni, vom lega municipiul Arad şi localitatea Vladimirescu de Podgoria Arad, în ceea ce priveşte alimentarea cu apă”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele CJA.

Următoarea oprire a fost în oraşul Lipova. Valoarea totală a lucrărilor de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare din Lipova se va ridica la 10 milioane de lei, proiectul vizând desfăşurându-se pe un număr de 69 de străzi. Astfel, reţelele de apă vor fi reabilitate pe o lungime de 384 m şi extinse pe o lungime de peste 8 km, în timp ce reţelele de canalizare vor fi reabilitate pe o lungime de 4.264 m şi extinse cu aproximativ 12 km.

Dar, președintele Consiliului Județean Arad a subliniat importanța continuării modernizării orașului Lipova. „Consiliul Județean și-a asumat responsabilitatea extinderii rețelelor de apă și de canalizare, pentru a ridica orașul Lipova la un standard de modernizare cât mai aproape de cel european. Dar, de asemenea, de o importanță capitală este și modernizarea rutieră a orașului. din păcate, proiectul privind reabilitarea străzilor din oraşul Lipova, derulat în exclusivitate de administraţia locală, nu este tratat cu aceeași seriozitate, deși fonduri există. Primăria oraşului Lipova riscă să piardă cei 8 milioane de euro, bani alocaţi în anul 2011 de Uniunea Europeană. Consecinţele vor fi foarte mari deoarece UE va face demersuri pentru recuperarea investiţiilor deja realizate. Fac un apel către administrația locală din Lipova, în special către primarul oraşului, să rezolve această problemă, să înţeleagă că aceste fonduri trebuie să fie folosite conform termenelor prevăzute de lege. În caz contrar, oraşul Lipova va avea în continuare străzile nemodernizate, unele chiar medievale și va rămâne în urma multor localităţi din judeţul Arad. Cred că Lipova este singura localitate din județ unde sunt fonduri pentru investiții iar acestea nu sunt folosite. Alte orașe sau comune și-ar dori să aibă asemenea fonduri, se descurcă cu fonduri mult mai puține și totuși drumurile sunt mult mai bune decât cele din Lipova”, a conchis preşedintele Nicolae Ioţcu.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.