IPJ Arad scoate pe străzi peste 250 de polițiști în perioada minivacanței de 1 Mai

IPJ Arad scoate pe străzi peste 250 de polițiști în perioada minivacanței de 1 Mai

Peste 250 de polițiști arădeni vor acționa zilnic pe străzi în perioada minivacanței de 1 Mai.

În perioada 29 aprilie – 1 mai, pentru menținerea ordinii și siguranței publice cu ocazia Zilei Interenaționale a Muncii, peste 250 de polițiștii vor acțional zilnic.

Astfel, vor fi asigurate măsuri pentru menținerea ordinii publice în locurile aglomerate, precum și în localitățile turistice, zonele de agreement și spre punctele de trecere a frontierei.

Pentru a ajunge în siguranță la destinație, polițiștii rutieri vor acționa pe căile de acces care converg spre zonele de agreement, în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele cu trafic intens pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor și blocajelor rutiere, pentru dirijarea, fluidizarea și controlul circulației pe principalele căi de comunicație spre și dinstre stațiunile turistice.

Pentru monitorizarea traficului rutier și prevenirea accidentelor rutiere grave, pe principalele artere în intervalele în care se preconizează un trafic intens vor fi folosite aparatele radar.

Polițiștii de la transporturi vor asigura măsurile de ordine publică în trenuri de călători în stații și triaje de cale ferată.

„Recomandăm cetățenilor să manifeste prudență și să nu conducă dacă au consumat băuturi alcoolice. De asemenea le recomandăm să respecte indicațiile polițiștilor rutieri care se află în trafic pentru siguranța tuturor. Totodată, înainte de a pleca la drum recomandăm șoferilor să se intereseze de situația traseului pe care urmează să se deplaseze, informații în timp real despre trafic pot fi găsite la secțiunea Infotrafic de pe pagina Poliției Române. În caz de nevoie ori dacă ați asistat sau aveți cunoștință despre comiterea unei fapte antisociale apelați cu încredere la cel mai apropiat polițist sau sunați la 112”, precizează reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Arad.

Foto: Arhivă, rol ilustrativ

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.