Ipoteză ȘOC: Toate studiile realizate până acum pe șoareci ar putea fi GREȘITE! Cum e posibil acest lucru?

Ipoteză ȘOC: Toate studiile realizate până acum pe șoareci ar putea fi GREȘITE! Cum e posibil acest lucru?

O echipă de cercetători din Canada a demonstrat un lucru îngrijorător pentru omenire, și anume faptul că şoarecii manifestă un sentiment de teamă faţă de bărbaţi, reacţie care nu există, însă, în cazul femeilor. Acest lucru face posibil ca toate studiile făcute pe şoareci să fi fost supuse unui risc de interpretare greşită, din cauza efectului indus de bărbaţi asupra comportamentului şoarecilor. Sub semnul întrebării se află acum atât studiile comportamentale, cât şi cele care vizează subiecte de importanță crucială în lumea medicală, precum cancerul.

„Nivelul de stres al unui şoarece variază în funcţie de cel care a sacrificat animalul în scopul de a-i preleva celulele, bărbat sau femeie”, susţine Jeffrey Mogil, profesor la universitatea McGill din Quebec.

Teama şoarecelui a fost măsurată de cercetătorii canadieni prin reacţia acestuia în prezenţa unui bărbat, respectiv a unei femei, dar şi prin măsurarea temperaturii corpului animalului şi a nivelului de corticosteron din organism.

Concluzia a fost că şoarecele are o reacţie nu numai în cazul bărbaţilor, ci faţă de toţi masculii din diverse specii, precum câinele, pisica sau porcul de Guineea. Față de femele, cercetătorii canadieni au constatat că şoarecii nu manifestă însă nicio reacţie.

Autorul studiului susţine că lumea medicală a fost mereu conştientă de aceste aspecte şi speră că, pe viitor, cercetătorii să ia în serios şi amănuntul referitor la sexul celui care face experimentele de laborator, înainte de a porni un studiu.

Foto: Wikipedia

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.