„Irenne” revine azi şi mâine pe scena Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad (GALERIE FOTO)

„Irenne” revine azi şi mâine pe scena Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad (GALERIE FOTO)

La solicitarea publicului arădean şi după succesul avut anul trecut la Premieră, când s-a jucat cu sala plină, „Irenne”, în regia Baczo Tunde, revine pe scena Teatrului Clasic Ioan Slavici din Arad.

Spectacolul de teatru dans, adaptare scenică a scenariului de lung metraj „Irenne” scris de Onoriu Felea, prezintă fascinanta poveste de dragoste dintre Mihai, talentat ucenic cofetar de origine română şi frumoasa Irenne, fiica maestrului său, tanără de origine franceză. Delicata poveste de dragoste se desfăşoară în paralel cu crearea unei noi reţete de prăjitură. Lucrurile iau o întorsătură neaşteptată în momentul în care Mihai este luat pe front şi este dat dispărut.

Povestea se desfăşoară în contextul celui de-al doilea Război Mondial, cand Aradul, un oraş înfloritor, a avut cea mai puternică breaslă a cofetarilor din România.

Proiectul a fost finanţat anul trecut de Municipiul Arad şi Centrul Municipal de Cultură în cadrul primei sesiunii de finanţări nerambursabile.

Pe langă finanţator, echipa Asociaţiei Culturale PRO VISIO a reuşit să convingă şi alţi parteneri să se implice în acest proiect deosebit. Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad, Facultatea de Design din cadrul Universităţii Aurel Vlaicu Arad, Cultural Creative Industry Cluster Pecs, Casa de Cultură a Sindicatelor Arad, Moda Arad, Chic by Vali Cioban, Madamme Chocolat şi partenerii media care ne-au ajutat la promovare completează „echipa” care împreună cu artiştii dansatori şi echipa tehnică au făcut posibilă această producţie.

Prin complexitatea şi diversitatea sa, „Irenne” este un exemplu de proiect multicultural. Povestea are loc în Arad, distribuţia este formată din artişti dansatori din Bucureşti (Andreea Belu şi Paul Cimpoieru) şi Arad (Alexandru Urdaş, Sonia Dumitru, Razvan Crişan, Daian Plaveţi şi Alexandru Porac), regizorul Baczo Tunde şi compozitorul (Cari Tibor) sunt angajaţi ai Teatrului Maghiar din Timişoara iar scenaristul şi producătorul (Onoriu Felea) este din Arad. Ca o confirmare a deschiderii asociaţiei culturale Pro Visio faţă de potenţialul cultural existent şi a faptului că actul cultural de calitate nu ţine cont de rivalităţi, proiectul va fi prezentat într-un turneu în ţară şi în străinătate.

Spectacolele din acest weekend confirmă promisiunea făcută publicului anul trecut, de continuare a proiectului de promovare a filmului „Irenne”.

Foto: Călin Andra

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.