ALERTĂ! ISIS intră în Europa cu PAȘAPOARTE siriene FALSE

ALERTĂ! ISIS intră în Europa cu PAȘAPOARTE siriene FALSE

Jihadiştii ISIS îşi pot procura cu mare uşurinţă documente de identitate siriene care le permit să se infiltreze printre adevăraţii refugiaţi de război şi să intre în Europa.

Un jurnalist olandez care lucrează în calitate de corespondent de război în Siria pentru publicaţia Nieuwe Revu a reuşit să obţină un paşaport şi o carte de identitate false cu fotografia premierului olandez Mark Rutte pe cele două documente.

Acţiunea a fost desfăşurată în cadrul unui demers jurnalistic cu scopul de a vedea cât de uşor ar putea obţine astfel de documente contrafăcute.

Jurnalistul a plătit suma de 750 de euro pentru paşaport și a trebuit să aștepte doar 40 de ore până când a intrat în posesia documentului fals.

Falsificatorii l-au încredinţat că va putea intra fără probleme în Cipru cu acest paşaport pe numele lui Malek Ramadan şi cu fotografia premierului olandez Mark Rutte pe document.

„Dacă eu am putut să cumpăr un paşaport sirian contrafăcut de o calitate bună, orice combatant sau jihadist care luptă în Siria poate să facă acelaşi lucru”, a precizat jurnalistul. „Atunci este relativ simplu pentru ei să intre în UE şi să comită atentate teroriste”, a concluzionat Harald Doornbos.

Sursa: dutchnews.nl

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.