ISU Arad va lucra cu un vehicul amfibie (VEZI FOTO)

ISU Arad va lucra cu un vehicul amfibie (VEZI FOTO)

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad a fost dotat, joi, cu un vehicul pentru intervenţii de natură specială. Este vorba despre o autoşeniletă, prevăzută cu şenile pentru zăpadă şi gheaţă, conferindu-i astfel o putere mărită la deplasarea pe teren accidentat sau pe noroi. În plus, se poate transforma în vehicul amfibie pentru traversarea apelor

Autospeciala a fost achiziţionată de Consiliul Judeţean Arad, cu aproape 221.000 de lei (fără TVA). „Ne preocupă siguranţa cetăţenilor iar achiziţionarea autoşeniletei înseamnă o investiţie care vine în ajutorul cetăţenilor, când aceştia se confruntă cu situaţii dificile. Am observat modul în care s-a intervenit în alte zone ale ţării, cu acest tip de vehicul, în zone izolate sau greu accesibile. Am considerat că şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad trebuie să fie dotat cu o astfel de şeniletă”, a declarat Nicolae Ioţcu.

„Autoşenileta poate fi folosită pentru orice tip de intervenţii ale inspectoratului. Este un mijloc modern de deplasare şi de intervenţie, care poate duce la salvarea vieţii unor oameni”, a precizat George Pleşca, purtătorul de cuvânt al ISU Arad. Autospeciala este dotată inclusiv cu sistem de sonorizare care poate fi detectat de eventualele victime, maşina urmând a deservi întregul judeţ. Aradul se numără printre puţinele judeţe dotate cu un astfel de vehicul.

Autoşenileta pe opt roţi este echipată cu motor de 784 centimetri cubi şi se caracterizează printr-o excelentă economie de carburant (consum de doar 3 litri pe oră), pornire la temperaturi scăzute şi performanţe constante la mare altitudine. Este prevăzută cu perete anti-foc şi pardoseală uşor de deschis. Are o capacitate de transport de şase locuri şi o targă pentru transportul victime.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.