ITM Arad atrage atenția: AMENZI de până la 20 000 de lei pentru cei care NU respectă aceste reglementări

ITM Arad atrage atenția: AMENZI de până la 20 000 de lei pentru cei care NU respectă aceste reglementări

Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad anunță că, începând de astăzi, 13.04.2018, intră în vigoare modificările aduse Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri, prin Legea nr. 86/2018 publicată în Monitorul Oficial al României, partea I nr. 313 din data de 10.04.2018.

Potrivit noilor modificări legislative, intermedierea între cererea și oferta de muncă zilieră, în vederea stabilirii de raporturi de muncă între beneficiari și zilieri, se realizează pe teritoriul României, de către agențiile de intermediere acreditate de agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă, în condițiile stabilite prin actul normativ, informează ITM într-un comunicat de presă.

Agențiile de intermediere nu vor avea dreptul să le ceară zilierilor nici o taxă în schimbul demersurilor efectuate în vederea recrutării acestora de către beneficiar.

Prin noua lege se completează lista domeniilor CAEN în care se poate presta munca necalificată cu caracter ocazional de către zilieri, cu următoarele:

–  hoteluri și alte facilități de cazare similare – clasa 5510;

– restaurante – clasa 5610;

– alte activități de alimentație n.c.a. – 5629;

– baruri și alte activități de servire a băuturilor – clasa 5630.

„Atragem din nou atenția asupra faptului că zilierii pot desfăşura numai activități necalificate, cu caracter ocazional, aşa cum prevede art. 2 din Legea 52/2011 și numai în domeniile expres reglementate de actul normativ. Beneficiarul care foloseşte zilieri pentru alte activităţi se sancţionează cu amendă de la 10.000 la 20.000 lei (art. 14 alin. 1, lit. e)”, se mai arată în comunicat.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.