ITM Arad avertizează: „Femeie sau bărbat, ai aceleaşi drepturi”

ITM Arad avertizează: „Femeie sau bărbat, ai aceleaşi drepturi”

Inspectorii muncii din Arad vor să se asigure că cel puţin în domeniul muncii nu e „o lume a bărbaţilor”. Astfel, Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad va desfăşura în perioada 24 – 26 septembrie o campanie pentru verificarea modului în care angajatorii respectă prevederile legii privind egalitatea de şanse şi tratament între femei şi bărbaţi.
Sub sintagma „FEMEIE sau BĂRBAT, ai aceleaşi drepturi”, campania are mai multe obiective, între care şi verificarea modului în care angajatorii respectă prevederile Legii nr. 202/2002, republicată, care reglementează măsurile pentru promovarea egalităţii de şanse si tratament intre femei si bărbaţi, în domeniul muncii si defineşte termeni ca: egalitate de şanse între femei si bărbaţi, discriminare pe criteriu de sex, discriminarea directă, indirectă, hărţuirea si hărţuirea sexuală, plată egală pentru muncă de valoare egală, acţiuni pozitive, discriminare multiplă.

De asemenea, inspectorii muncii încearcă să crească prin prevenţie gradul de conştientizare a angajatorilor asupra obligaţiilor pe care le au pentru promovarea si respectarea egalităţii de şanse si tratament între femei si bărbaţi, în relaţiile de muncă, cât si a angajaţilor asupra drepturilor care decurg din lege pe aceeaşi temă.

Reprezentanţii ITM Arad vor stabili măsuri acolo unde acestea se impun pentru interzicerea discriminării utilizate de către angajator, âîn legătură cu relaţiile de muncă şi securitatea şi sănătatea în muncă, etc.

Grupul ţintă al campaniei îl reprezintă angajatorii din domeniul public şi privat.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.