Iubitorii de jazz sunt așteptați la prima ediție a festivalului internațional JAZZAR

Iubitorii de jazz sunt așteptați la prima ediție a festivalului internațional JAZZAR

Iubitorii de jazz din Arad și nu numai sunt așteptați în septembrie la prima ediție a festivalului internațional JAZZAR.

Festivalul va avea loc în perioada 9-11 septembrie în Parcul „Zsolt Török” și Sinagoga neologă din centrul Aradului.

„Festivalul JAZZAR este un proiect muzical care își propune să contribuie la revitalizarea culturală a municipiului Arad. Evenimentul este organizat de echipa Jazzar împreună cu asociaţia Europeanul și Remada New Life & Fun Concept în parteneriat cu Primăria Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad, Filarmonica Arad,Vechiul Cazinou din Arad, Ibis Styles Arad, Universitatea de Vest «Vasile Goldiș»’ din Arad, Colegiul de Arte «Sabin Drăgo»’ Arad și sustinut de sponsori locali și naționali. Ne dorim ca prima ediție a acestui eveniment să devină o ocazie de a aduce împreună cunoscătorii dedicați ai jazzului precum și publicul larg, curios și dornic să participe la un eveniment cultural de nișă”, precizează organizatorii.

Festivalul, planificat să se desfășoare pe parcursul a trei zile va debuta în data de 9 septembrie la Sinagoga neologă (de rit mozaic) din Arad cu un spectacol inedit de trompete și lumini susținut de instrumentistul și compozitorul Petre Ionuțescu. Festivalul va continua în zilele de 10 și 11 septembrie în Parcul „Zsolt Török” și va aduce în fața arădenillor pe scena JAZZAR atât artiști consacraţi, cat și tineri muzicieni în devenire.

Evenimentul iși propune să prezinte publicului o paletă muzicală cat mai largă din punct de vedere stilistic, de la jazz classic la fusion, jazz experimental, contemporan etc.

Pe perioada festivalului, locul de desfășurare va deveni în timpul zilei și suport pentru alte activități auxiliare, workshop-uri, întâlniri cu diverse tipuri de artă, sport și nu numai, susținute de elevi ai Colegiului de Arte ,,Sabin Dragoi,, studenți ai Universității de Vest ,,Vasile Goldiș,, și voluntari ai diverselor asociații partcipante.

Intrarea este liberă.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.