Iustin Cionca afirmă că statisticile arată clar că România se află pe ultimul loc din UE la absorbția fondurilor europene

Iustin Cionca afirmă că statisticile arată clar că România se află pe ultimul loc din UE la absorbția fondurilor europene

Iustin Cionca, prim-vicepreședinte al PNL Arad, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că Guvernul Ponta a reușit să „își bată joc” inclusiv de minciunile cu care i-a obișnuit pe români. Cionca s-a arătat uimit că, deși statisticile arată clar că România se află pe ultimul loc din Uniunea Europeană la absorbția fondurilor europene, fiind singura țară din UE cu o rată de absorbție de sub 60%, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, susține că țara noastră se află tocmai pe primul loc.

„România este, în acest moment, singurul stat membru al Uniunii Europene care are o rată de absorbție a fondurilor europene de sub 60%. Potrivit ultimelor date, rata de absorbție a fondurilor europene de către țara noastră este de 56%, acest lucru însemnând că România este cu 20 de puncte procentuale sub media europeană. În urmă cu puțin timp, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, transmitea printr-un comunicat de presă că progresele făcute în absrobirea fondurilor europene clasează România pe primul loc în Uniunea Europeană. Este incredibil cum mint acești oameni. Este incredibil cum, cu un tupeu ieșit din comun, vin și ne spun că suntem pe primul loc la absorbit fonduri, deși noi suntem pe ultimul loc”, a declarat Iustin Cionca.

Prim-vicepreședintele PNL Arad este de părere că principala cauză a acestui eșec este lipsa de certitudine legislativă și procedurală, lucru reclamant chiar și de șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România.

„După părerea mea, lipsa de certitudine legislativă și procedurală este cea mai importantă cauză a eșecului atragerii de fonduri europene. Acest aspect a fost sesizat inclusiv de șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România, doamna Angela Filote. Alte cauze ale acestui eșec ar fi super-birocratizarea și hățișul birocratic în procedurile de accesare a fondurilor europene, ori schimbarea regulilor jocului în timpul jocului”, a mai declarat prim-vicepreședintele PNL Arad.

  1. Doamne cand erati la putere cum de nu ati reusit sa atrageti nici macar 10% din alocarea financiara oferita de Bruxelles? De cand sunteti … la apa-canal ati reusit sa va desteptati in halul asta si sa vedeti altfel lucrurile?!! Dumneavoastra oare spuneti adevarul domnule Cionca? Progres nu inseamna rata de absorbtie, sau aveti probleme de intelegere a limbii romane?!!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.