Iustin Cionca: „Am înființat o linie de gardă în cadrul Secţiei de Boli Infecţioase Adulţi Paliative de la Ghioroc”

Iustin Cionca: „Am înființat o linie de gardă în cadrul Secţiei de Boli Infecţioase Adulţi Paliative de la Ghioroc”

O linie de gardă a fost deschisî în cadrul Secţiei de Boli Infecţioase Adulţi Paliative de la Ghioroc.

Consilierii județeni au aprobat înființarea unei noi linii de gardă la Secţia Boli Infecţioase Adulţi Paliative Ghioroc, linie care va fi operativă pe perioada stării de alertă.

„În 12 noiembrie am decis transformarea Compartimentului Îngrijiri Paliative Ghioroc în secție COVID-19, din cauza numărului mare de îmbolnăviri. Astăzi am aprobat înființarea unei linii de gardă pentru acest compartiment, necesară pentru desfășurarea în bune condiții a actului medical”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

În cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad sunt aprobate și funcționează 39 de linii de gardă, organizate pe specialități, destinate asigurării continuității asistenței medicale în specialitatea pentru care au fost organizate, astfel:

  • 26 linii de gardă destinate secțiilor și compartimentelor cu paturi;
  • 2 linii de gardă destinate Laboratorului clinic de analize medicale și Laboratorului clinic de radiologiei și imagistică medicală;
  • 2 linii de gardă destinate UPU-SMURD și UPU-Punct de lucru Sântana;
  • 9 linii de garda la domiciliu.

Cele 39 de linii de gardă, organizate pe specialități, asigură asistența medicală în specialitatea pentru care au fost organizate.

Loading...
  1. Felicitari PNL ARAD luptati pentru sanatatea aradenilor

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.