Iustin Cionca: „Aradul a câștigat și implementat cu succes un proiect de aproximativ 85 de milioane de euro, nu l-a pierdut!”

Iustin Cionca: „Aradul a câștigat și implementat cu succes un proiect de aproximativ 85 de milioane de euro, nu l-a pierdut!”

Consiliul Județean Arad s-a sesizat în urma declarației deputatului PSD de Arad, Florin Tripa, care susținea că România a intrat în procedură de infringement din cauza Consiliului Județean Arad, pentru un proiect european nefinalizat de Compania de Apă, din subordinea instituției.

Având în vedere gravitatea afirmației, președintele Consiliului Județean Arad (CJA), Iustin Cionca, a convocat o ședință cu conducerea Companiei de Apă și aparatul de specialitate al Consiliului Județean, pentru verificarea declarațiilor deputatului Tripa.

„Declarațiile domnului deputat sunt de genul Radio Erevan, adică exact pe dos față de realitate: Aradul nu a pierdut un proiect de aproximativ 85 de milioane de euro, ci l-a câștigat și l-a implementat cu succes. Considerăm că invectivele pe care le folosește Florin Tripa la adresa celor care muncesc pentru proiectele importante ale județului Arad, «incompetență», «inconștiență», «lipsă de bun simț» nu se potrivesc celor care aduc bani în județul Arad, să compenseze faptul că parlamentarii PSD au votat pentru tăierea bugetului județului nostru. În urma discuțiilor, s-a constatat că, din nou, domnul deputat este într-o gravă eroare, iar afirmațiile pe care le transmite în spațiul public sunt neadevărate. Nu numai că încurcă județele (nu județul Arad este cel care nu și-a îndeplinit angajamentele asumate în proiectele POS-Mediu, așa cum susține domnul Tripa!), dar nu este informat nici despre situația marilor proiecte ale Aradului, pe care îl reprezintă în Parlamentul României”, precizează președintele Consiliului Județean Arad.

Pentru corecta informare a publicului arădean, față de declarațiile deputatului în cauză, Consiliul Județean Arad face următoarele precizări: „Proiectul Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad a fost implementat de către Compania de Apă Arad pe raza a 8 oraşe, 5 comune şi 3 sate din judeţ, pe o perioadă de 6 ani, beneficiind de finanţare din Fondul de Coeziune, prin Programul Operaţional Sectorial „Mediu” 2007-2013. Finanţarea a fost acordată în 20 mai 2010, odată cu semnarea, la Arad, a Contactului de Finanţare nr. 101709, care, de altfel, a fost şi primul contract de finanţare semnat pentru zona de vest a ţării în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu. Contractul a fost semnat între Ministerul Mediului şi Pădurilor şi Compania de Apă Arad S.A. Valoarea totală eligibilă s-a ridicat la 328.035.208 LEI (fără TVA). Localitățile vizate de Directiva 91/271/ CEE, sunt aglomerările cu peste 10.000 de locuitori echivalenți, adică: Arad, Sântana, Lipova și Pecica. În urma implementării proiectului,  toate aceste localități beneficiază de rețele de canalizare conforme pentru colectare ape uzate și, de asemenea, de stații de epurare conforme. La întrunirea organizată de Ministerul Dezvoltării, Ministerul Apelor și Ministerul Fondurilor Europene, miercuri, 14 noiembrie, Compania de Apă Arad a fost reprezentată de șeful departamentului, ec. Gheorghe Ardelean.  Consiliul Județean Arad nu a fost invitat la această întâlnire, probabil tocmai datorită faptului că suntem printre județele care au implementat cu succes proiectul în cauză”, se arată într-un comunicat de presă transmis de CJA.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.