Iustin Cionca: „Astăzi am semnat contractul pentru renovarea clădirii istorice de pe Bulevardul Revoluției nr. 81, din Arad”

Iustin Cionca: „Astăzi am semnat contractul pentru renovarea clădirii istorice de pe Bulevardul Revoluției nr. 81, din Arad”

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a semnat astăzi contractul de modernizare a clădirii de pe Bulevardul Revoluției nr. 81.

Această clădire, fostul sediu al Palatului Comitatului, cuprinde și Sala „Iuliu Maniu”, cu o rezonanță istorică, aici desfășurându-se în 13-14 noiembrie 1918 negocierile dintre Guvernul Maghiar și reprezentanții Consiliului Național Român.

„Este o realizare de suflet pentru Arad! La mijlocul anului trecut am cerut Guvernului României să aloce bani pentru renovarea acestui palat, care a avut o contribuție istorică pentru formarea României Mari. Nu am primit niciun răspuns, în schimb, în loc să ni se dea bani, ni s-au luat 45 de milioane de euro din bugetul tuturor localităților arădene. Am considerat totuși că în Anul Centenar este datoria noastră, chiar dacă Guvernului de la București nu îi pasă de Arad și de istoria românilor, să reparăm această clădire importantă. Am alocat bani din bugetul Consiliului Județean, pentru reparațiile capitale. Iar sala «Iuliu Maniu», care reprezintă una dintre cele mai importante repere ale istoriei românilor, va fi renovată de noi din fonduri europene. Noi nu am putut accepta rușinea de a fi asociați cu incompetența și ignoranța Guvernului!”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Valoarea lucrării se ridică la 3.657.197, 06 lei, la care se adaugă TVA, iar durata execuției este de maxim 18 luni, de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Cu această ocazie, va fi renovat și fostul sediu al PNȚCD Arad, pe care Consiliul Județean intenționează să îl folosească în același scop ca Sala „Iuliu Maniu”, pentru activități sociale, culturale, creând astfel o nouă zonă de evenimente publice în Arad, una cu o profundă încărcătură istorică.

Proiectul tehnic de execuție al lucrării a fost realizat de SC Rheinbrücke SRL, din Timișoara. Lucrările vor fi realizate de o companie din Napoli, Italia, Research Consorzio Stabile Societa Consortile ARL.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.