Peste 4000 de arădeni, FĂRĂ CURENT! Iustin Cionca: „Enel a eşuat, în judeţul Arad!”

Peste 4000 de arădeni, FĂRĂ CURENT! Iustin Cionca: „Enel a eşuat, în judeţul Arad!”

Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, informează într-un comunicat de presă că la ora 6, în această dimineaţă, 4161 abonaţi ai Enel din judeţul Arad erau, încă, fără energie electrică.

Numărul localităţilor afectate este 17 iar peste noapte echipele de pe teren au avansat foarte greu, aproape deloc, afirmă preşedinte CJA.

„Urgia de duminică ne demonstrează că Guvernul trebuie să impună şi marilor furnizori de utilităţi un plan de intervenţii măcar în situaţii limită şi, prin instituţiile sale de control, să ia mult mai în serios reclamaţiile cetăţenilor chiar şi atunci când deranjează marile companii. Faptul că acum iese premierul sau câte un parlamentar cu declaraţii populiste nu ajută pe nimeni. Situaţia catastrofală determinată de furtuna de duminică ne demonstrează că instituţiile publice au acţionat rapid şi eficient pentru înlăturarea efectelor calamităţii. ISU, SMURD, Jandarmeria, Poliţia, Consiliile Judeţene, Primăriile şi Prefecturile au fost prompţi. Însă constatăm o mare problemă la companiile private care ar fi trebuit să acţioneze, şi mă refer în primul rând la Enel, luată total pe nepregătite de urgie. În judeţul Arad, la trei zile după furtună, încă mai sunt peste 4000 de gopodării fără energie electrică, iar Enel nu reuşeşte să suplimenteze numărul echipajelor şi să rezolve urgent situaţia. Este nevoie, iată, de o catastrofă ca şi politicienii de la Bucureşti să remarce, în sfârşit, că semnalele transmise de noi, de la Arad, sunt reale şi că există sincope în funcţionarea Enel şi relaţia sa cu clienţii nu numai atunci când plouă abundent sau ninge, ci şi când bate vântul, e caniculă sau ger. Practic, Enel cumulează probleme nerezolvate în dezavantajul abonaţilor săi şi nu ştie sau nu vrea să le rezolve, pentru că nu are niciun fel de consecinţe”, a declarat Iustin Cionca.

Enel, „boală lungă”

În final, acesta a amintit şi de frecventele probleme din unele zone ale judeţului legate de alimentarea cu energie electrică. „Vă reamintesc reclamaţiile frecvente din zona Curtici, Ineu, de pe Valea Mureşului. Nu există regiune a judeţului Arad de unde să nu primi zilnic sesizări referitoare la defecţiuni persistente. Totuşi, astăzi suntem în situaţia ca mii de arădeni să nu ştie când vor avea din nou energie electrică în locuinţele lor!”, a spus Iustin Cionca.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.