Iustin Cionca: „Este necesară uniformizarea legislației privind regimul incompatibilităților”

Iustin Cionca: „Este necesară uniformizarea legislației privind regimul incompatibilităților”

 

Prim-vicepreședintele PNL Arad, Iustin Cionca, a declarat joi că liberalii își doresc uniformizarea legislației privind regimul incompatibilităților, acesta motivând că trebuie făcută o diferență clară între cei de rea credință și cei care cad victime acestei legi.

„Noi, Partidul Național Liberal, considerăm că este o datorie a întregii clase politice față de cetățenii care acordă încrederea candidaților propuși, să fie adoptat un Cod de Integritate pentru Funcțiile Publice care să asigure aplicarea unitară a legislației privind incompatibilitățile și conflictele de interese, asigurând un tratament egal în fața legii. În acest Cod de Integritate se vor introduce măsuri concrete de control, constând în instrumente preventive activității ANI, cum ar fi un control la data la care au fost aleși. Scopul Legii de funcționare și organizare a Agenției Naționale de Integritate constă într-o transparență mai mare asupra cheltuirii banului public și asupra averii celor care ocupă funcții publice. Un alt obiectiv al acestei legi este împiedicarea conflictului de interese și a folosirii abuzive a funcției publice în interes personal. Acest act normativ trebuie să fie adoptat de Parlament până la data de 1 noiembrie 2015, pentru a putea fi aplicat la alegerile de anul viitor. Din punctul meu de vedere, trebuie făcută o diferență clară între cei care sunt de rea credință și cei care cad victime acestei legi”, a declarat prim-vicepreședintele PNL Arad, Iustin Cionca.

  1. Voi, PNL(ce grotesc suna cu moaca lu asta)tre sa stabiliti ca tamplarii ospatarii, tinichigii auto si fochistii sunt incompatibili cu functia de senator sau deputat.Punct.

    Raspunde
  2. Marele consilier de carton de la APA CANAL. Te-ai trezit destept, gainarule!

    Raspunde
  3. Nea Chelnerache , regele ciubucului , specialist in combinatia bere-apa a la Juncanul juganit , jenant rau monserule.

    Raspunde
  4. la o verificare a ANI tu esti primul incompatibil

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.