Iustin Cionca, la întâlnirea cu chinezii: „Am vorbit despre acea cultură a muncii, care ne unește”

Iustin Cionca, la întâlnirea cu chinezii: „Am vorbit despre acea cultură a muncii, care ne unește”

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a participat zilele trecute, la Palatul Parlamentului, la o întâlnire cu peste 150 de oameni de afaceri, reprezentanții la nivel înalt a șapte provincii din China, lideri administrativi și politici din Asia, Europa Centrală și de Est.

„Sunt disponibile 10 miliarde de euro, iar la București am discutat astăzi unde s-ar putea încadra Aradul, la infrastructură, industrie tehnologică, logistică, în colaborarea cu China. Europa Centrală și de Est este importantă pentru investitorii chinezi, spunea astăzi, la Palatul Parlamentului, Jiang Jianqing, președintele Boardului Fondului Sino-CEE. Fondul a alocat anul acesta cu 9% mai multe fonduri statelor din Europa de Est, totuși rămân oportunități neutilizate. Pentru mine asta este o veste bună și o invitație la accesarea unei piețe financiare pe care până acum nu am explorat-o. Este un tren pe care nu mi-aș dori să îl ratăm. O spun clar: în această toamnă vom ști cum va dezvolta Consiliul Județean Arad agenda sa de lucru cu partenerii chinezi! Ei sunt foarte hotărâți si dornici de colaborare, eu sunt foarte hotărât și dornic să începem să lucrăm împreună!”, a declarat Iustin Cionca.

Președintele Consiliului Județean Arad a purtat discuții cu delegații provinciilor chinezești și cu președintele Boardului Fondului Sino-CEE, urmând ca în perioada următoare Consiliul Județean Arad să contacteze partea chineză pentru materializarea unor proiecte concrete de colaborare.

„Suntem la intersecția dintre Est și Vest, într-o poziție geografică excelentă, avem o politică de susținere a investițiilor în Arad și inițiem lucrări în drumurile transfrontaliere pentru a deschide Aradul și forței de muncă din Ungaria și din județele limitrofe. Am prezentat argumentele care ne fac atractivi în relația cu investitorii occidentali și care pot conta și în relația cu investitorii chinezi. Nu în ultimul rând, am vorbit despre acea cultură a muncii, care ne unește, și unde Aradul este în fruntea României. Vom dezvolta contactele, pentru că este un mare potențial neexplorat între China și țările din regiune”, a concluzionat președintele Consiliului Județean Arad.

Loading...
 1. Ca sa vorbesti despre cultura muncii, trebuie in primul rand sa ai cultura si in al doilea rand sa fi muncit ceva. Se pare ca tu faci bani multi fara nici una. Bravo PDL(PNL)!

  Raspunde
 2. ciuma rosie pe voi nu va intereseaza nimic pentru judetul arad , numai sa furati de ce nu plecati de unde ati venit

  Raspunde
 3. terminati pasajele si stadionul pe urma puteti sa criticati mincinosilor si hotilor

  Raspunde
 4. actuala guvernare n-are nici un motiv pentru dezvoltarea tarii ei urmaresc cum sa fure cati mai multi bani

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.