Iustin Cionca, prezent astăzi pe șantierele județului

Iustin Cionca, prezent astăzi pe șantierele județului

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a fost prezent astăzi pe șantierul drumului județean Seleuș – Nădab, pentru a verifica stadiul lucrării de modernizare.

Proiectul este finanțat din fonduri europene, tronsonul având o lungime de 21,13 kilometri. ,,S-au executat casetările (lărgirea drumului, pe lungime de 18,6 km), frezarea îmbrăcăminții vechi pe toată suprafața, așternerea pietrei sparte amestec optimal cu grosimea de 20 cm pe toată suprafața drumului. Inspecția în Construcții a analizat probele de laborator și documentația tehnică. Acum se lucrează la covorul asfaltic în Seleuș și s-a așternut covor asfaltic în intravilan Cintei și Zărand, și o parte dintre cele două localități. Prin acest drum județean legăm Podgoria Aradului de drumul Arad – Oradea”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Drumul județean Nădab – Zărand – Seleuş nu a fost modernizat de aproape 50 de ani.

Tot astăzi, președintele Consiliului Județean Arad a verificat și stadiul lucrării Grăniceri-Pilu, acolo unde pentru prima oară de la existența drumului județean se toarnă asfalt.

„Tronsonul de drum de 6,5 km va fi finalizat până în luna noiembrie. Suntem pe ultima sută de metri cu primul strat de asfalt pe o bandă, urmează să începem în câteva săptămâni a doua bandă, iar apoi stratul de uzură. Lucrarea este executată din banii Consiliului Județean și se integrează în strategia noastră de modernizare a 300 km de drumuri județene!”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Lucrarea, în valoare de 11.840.941,24 cu TVA inclus, este executată de firma PORR CONSTRUCT iar autoritățile județene estimează că va fi finalizată în cursul lunii noiembrie.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.