Iustin Cionca: „PSD confirmă criza totală, 2018 va fi anul sărăciei și al dezastrului național!”

Iustin Cionca: „PSD confirmă criza totală, 2018 va fi anul sărăciei și al dezastrului național!”

Prim-vicepreședintele PNL Arad, Iustin Cionca, afirmă că prin ședința de guvern de miercuri social-democrații confirmă criza totală în care se află România.

„Un dezastru pentru administrațiile locale, blocarea unor proiecte în derulare, oprirea unor investiții necesare pentru dezvoltarea localităților. Ăsta este rezumatul «realizărilor» din ședința de Guvern de miercuri. Așa cum v-am anunțat, județul Arad va pierde peste 35 de milioane de euro, o sumă colosală, pentru că PSD își acoperă promisiunile populiste din banii cetățenilor, împotriva intereselor românilor! Guvernul PSD a demonstrat că prioritatea sa este să îi scape pe corupți din pușcărie, să îi pedepsească pe procurorii anti-corupție și să își aservească justiția. În rest, au crescut prețurile la alimente, la combustibil, leul s-a devalorizat, în timp ce sunt deja angajați pe care firmele i-au informat că salariile vor scădea”, precizează Iustin Cionca (foto).

„Țara nu mai poate susține cheltuielile PSD. De aceea, Guvernul a hotărât miercuri că anul 2018 va fi anul sărăciei și prin măsurile pe care le impune confirmă criza totală în care a aruncat România:

Se suspendă angajările în instituţiile şi autorităţile publice, în pieroada 1 ianuarie – 31 decembrie 2018. Ordonatorii de credite pot aproba ocuparea unui procent de maximum 50% din totalul posturilor ce se vor vacanta după data de 1 ianuarie 2018, numai în condiţiile încadrării în cheltuielile de personal aprobate prin buget;

Instituţiile şi autorităţile publice vor reduce cu 10% cheltuielile cu bunurile şi serviciile aferente întreținerii și funcționării instituției;

Se Restricționează cumpărarea de mobilier, aparatură birotică și autoturisme;

Munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru NU se mai plătește, ci se va compensa numai cu timp liber;

Nivelul indemnizațiilor acordate veteranilor și văduvelor de război, persoanelor persecutate din motive politice și etnice și altor categorii de persoane, precum și  a celor acordate membrilor unor academii sau urmașilor se menține la nivelul acordat în luna decembrie 2017!

se menține procedura de plată eșalonată, pe cinci ani, a sumelor prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale obţinute de  personalul din sectorul bugetar, în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2018. 

Prorogarea până la data de 31 decembrie 2018, inclusiv, a termenelor prevăzute la art. 361 (alin 3, lit. e și g) și art. 27 (alin 6) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, potrivit cărora se alocă 6 % din PIB pentru învățământ și 1% din PIB pentru cercetare.”, punctează prim-vicepreședintele PNL Arad.

„Una dintre televiziunile apropiate PSD a anunțat miercuri că Guvernul s-ar pregăti să confiște autorităților locale excedentul bugetar pe anul 2017! Ar fi o catastrofă, totuși nu pot să cred că cineva poate să se gândească serios la așa ceva. PSD produce un dezastru național”, declară Iustin Cionca.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.