Iustin Cionca: „Un an de guvernare PSD, un an de regres pentru România”

Iustin Cionca: „Un an de guvernare PSD, un an de regres pentru România”

Anul de guvernare al majorității PSD-ALDE a fost un an de regres, minciuni și abuzuri, anul atacului fără precedent împotriva justiției, în particular, și a statului de drept, în general, este de părere prim-vicepreședintele PNL Arad, Iustin Cionca.

„Minciunile lui Liviu Dragnea au adus PSD la guvernare, care a îndeplinit doar 33 de măsuri din cele 724 din așa zisul program de guvernare. Nici măcar 5%. Chiar şi din aceste 33 de măsuri unele sunt mai degrabă instituţionale, nu sunt măsuri care să aducă corecţii de fond sau rezolvări de fond pentru problemele cu care se confruntă diferitele domenii de activitate. PSD a mințit românii și i-a învrăjbit. Am intrat în Anul Centenarului Marii Uniri dezbinați de acest grup de interese care de când a venit la guvernare nu face altceva decât să abuzeze. Este motivul pentru care, prima oară după Revoluție, sute de mii de români au ieșit în stradă, în cel mai consistent și constant protest al ultimilor 28 de ani. Incapabil să își țină promisiunile din campania electorală, PSD și-a schimbat doi prim-miniștri. Apoi a declarat că programul de guvernare a fost îndeplinit întocmai, chiar dacă premierilor săi i-a reproșat contrariul. PSD nu a încetat nicio zi, în ultimul an, să îi mintă pe români”, a declarat prim-vicepreședintele PNL Arad, Iustin Cionca.

Iată care sunt în opinia liberalilor indicatorii concreți care demonstrează eșecul guvernării PSD:

-datoria externă a României a crescut cu aprox. 1,5 miliarde de euro!

-Ministerul Sănătății a continuat să NU aloce fonduri pentru spitalele județene, la Arad nu am primit niciun leu nici pentru aparatură și nici pentru investiții în spital! În Sănătate, anul 2017 a fost un „an negru”, în care epidemia de rujeolă a dus la nivel național la peste 10.000 de îmbolnăviri și 38 de decese. Sistemul de sănătate din România se află de câțiva ani în pragul colapsului, colaps care, după toate premisele, va surveni în anul 2018 sau cel târziu în 2019, în lipsa unor măsuri radicale. Personalul medical a protestat de mai multe ori față de absența condițiilor necesare pentru asigurarea unor servicii medicale de calitate însă apelurile acestuia pentru o mai bună finanțare a sistemului nu a primit răspunsul așteptat de la guvernul PSD – ALDE. Deficitul de resursă umană în 2017 – Un an pierdut pentru România. Problemele în sănătate se accentuează, în ciuda faptului că avem cel mai mare număr de absolvenți de medicină raportat la numărul de locuitori din UE.

-România a ajuns să adauge lunar un miliard de euro la deficit!

-prețurile la utilități, combustibil și bunuri de consum au crescut exploziv!

-216 modificări ale Codului Fiscal într-un singur an!

-cea mai slabă monedă națională, raportat la Euro!

-din 724 de promisiuni, doar 33 de măsuri respectate!

– cheltuielile bugetare  au depăşit cu mult veniturile încasate!

-doi premieri PSD demiși de propriul lor partid!

-Majoritatea PSD-ALDE este autorul celui mai mare jaf din bugetul unor Consilii Județene, printre care și Aradul, de la care a luat 45 de milioane de euro, banii de investiții pe anul 2018!

– Anul 2017 a fost un an pierdut pentru reforma administrației publice, neînregistrându-se nicio măsură semnificativă care să demonstreze o direcție coerentă de acțiune a Alianței PSD-ALDE în acest domeniu. A fost anul în care administrația publică locală a suferit cele mai multe agresiuni din partea guvernului PSD-ALDE. Comunităţile locale au pierdut astfel o parte consistentă a veniturilor pe care se bazau (de la 82% la 71,5%) având în vedere că veniturile din impozitul pe salarii se făceau venit la bugetul local. Principiile bunei guvernări care începuseră să se fixeze în administrație au fost desconsiderate

Cartea neagră „Guvernarea PSD 2017-2018 – Un an pierdut” reprezintă primul pas pe care Partidul Național Liberal îl face pentru a arăta că în politica românească există, încă, o rezistență reală la politica conjuncturală, la cea fără asumare ideologică, de tip managerialist, și mai ales există alternativă la modul de viață pe care PSD încearcă să-l impună societății românești.

  1. Cand a ajuns un ospătar din Pecica sa vorbească…..vai și amar

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.