Iustin Cionca vrea sporturi de iarnă la Moneasa și Căsoaia

Iustin Cionca vrea sporturi de iarnă la Moneasa și Căsoaia

Consiliul Județean Arad a transmis o solicitare ministrului Turismului în vederea includerii stațiunii Moneasa și a localității Căsoaia în Legea 526/2003 pentru aprobarea Programului Național de Dezvoltare a Turismului „Schi în România”, care va fi actualizat în anul 2017.

O solicitare similară le-a fost transmisă și parlamentarilor arădeni.

„Am primit în cursul zilei de marți, 31 ianuarie, o adresă de la Ministerul Turismului, în care ni se solicită să punem la dispoziție date cu privire la proiectele turistice ale județului Arad. Am analizat cadrul legislativ invocat de Minister și am ajuns la concluzia că județul Arad nu are nicio locație încadrată în Anexa legii 526/2003, iar asta poate determina excluderea de la finanțare a proiectelor județului nostru”, a precizat Iustin Cionca.

Președintele Consiliului Județean a cerut ministrului și parlamentarilor de Arad să susțină includerea în lege a celor două localități din zona montană a Aradului, pentru a le da o șansă de dezvoltare din resurse naționale.

Consiliul Județean a transmis oficial Ministerului Turismului solicitarea de a include cele două localități în Legea 526, cu prilejul actualizării care se va realiza anul acesta, dar este necesară și susținerea acestui demers de către parlamentarii arădeni, a accentuat președintele Iustin Cionca.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.