Jamie Oliver a declarat RĂZBOI ABSOLUT zahărului

Jamie Oliver a declarat RĂZBOI ABSOLUT zahărului

Cunoscutul chef britanic Jamie Oliver a lansat, joi, un documentar prin care declară un „război absolut” împotriva zahărului şi a îndulcitorilor artificiali.

Documentarul intitulat „Sugar Rush” este însoțit de o petiţie, care vizează strângerea unui număr de 100.000 de semnături pentru a îndemna guvernul britanic să introducă o taxă pe băuturile carbogazoase. Noua taxă ar putea genera venituri de un miliard de lire sterline în fiecare an şi ar putea fi folosită pentru a lupta împotriva obezităţii infantile şi a bolilor de nutriţie, susține inițiatorul campaniei.

Reacția colegilor de breaslă ai celebrului chef nu a fost una dintre cele mai pozitive. Aceștia l-au acuzat de lipsă de transparenţă, din pricina faptulu că zahărul este, încă, utilizat în propriile sale restaurante.

 

În cadrul documentarului maestrul bucătar britanic schimbă bucătăria sa tradiţională cu o sală de operaţii chirurgicale, în care dinţii unui băiat în vârstă de şase ani sunt extraşi din cauza cariilor generate de băuturile carbogazoase.

jamie

Oliver speră că notorietatea pe care o are va pune presiune pe autorităţile guvernamentale, cu scopul ca acestea să impună o taxă de 20% pe băuturile carbogazoase.

Foto: huffpost.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.