Jandarmeria Arad a fost laută cu asalt de către copii, părinți și profesori

Jandarmeria Arad a fost laută cu asalt de către copii, părinți și profesori

Peste 300 de copii, însoţiţi de părinţi şi profesori, au fost în vizită la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad unde a avut loc evenimentul Ziua Porţilor Deschise.

Copii de toate vârstele, atât din grădiniţe cât şi din şcoli şi licee şi cei care i-au însoţit, au avut prilejul să îi cunoască pe jandarmi, să se familiarizeze cu o parte din misiunile pe care aceştia le desfăşoară, să cunoască tehnica, materialele de intervenţie şi de comunicaţii aflate în dotare.

Cu acest prilej, jandarmii au prezentat exerciţii demonstrative specifice misiunilor pe care le desfăşoară în mod curent. De asemenea, exerciţiile cu câinii de serviciu au fost foarte interesante, evenimentul de azi fiind un bun prilej pentru ca aceştia să-şi demonsteze abilităţile în cadrul exerciţiilor de căutare şi salvare în mediul natural, de detectare a explozivilor, de agresivitate pentru intervenţie dar şi de dresaj.

O surpriză pentru vizitatori a fost prezentarea unui exerciţiu de către o elevă din clasa a III-a C a Şcolii Generale nr. 5 din municipiul Arad. Eleva Irina Panin, la vârsta de numai 9 ani, a demonstrat faptul că îşi poate dresa câinele în vârstă de 11 luni arătând totodată relaţia specială ce se formează între om şi animalul său de companie.

Jandarmii arădeni au mulţumit celor ce i-au vizitat şi au obţinut de la aceştia promisiunea că vor reveni şi cu alte ocazii.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.