Jandarmii arădeni asigură ordinea publică de Sărbătorile Pascale

Jandarmii arădeni asigură ordinea publică de Sărbătorile Pascale

În baza Planului de măsuri pentru creșterea siguranței publice, aprobat de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, peste 80 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad sunt angrenați în misiuni de asigurare a ordinii publice, pe timpul desfășurării manifestărilor dedicate Sărbătorii Pascale.

În noaptea de înviere şi în ziua de Paşti, jandarmii arădeni se vor afla în zona Catedralei „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul”, a Catedralei „Sfânta Treime” și a Mănăstirii „Sfântul Simeon Stâlpnicul” din municipiul Arad, a bisericilor din localitățile Lipova, Ineu, Chişineu Criş, Sebiş și Săvârșin, în zona mănăstirii Hodoş-Bodrog și a schitului Moneasa, potrivit unui comunicat de presă al IJJ Arad.

Pentru a preveni apariția de situații ce pot duce la tulburarea ordinii publice, jandarmii recomandă persoanelor participante la manifestări, să evite implicarea în conflicte, să respecte indicațiile echipajelor aflate în proximitatea lăcașurilor de cult și să acorde atenţie bunurilor personale. Atunci când cetățenii au cunoştinţă de săvârşirea de fapte antisociale, sau sunt victime ale unor astfel de fapte, pot solicita sprijinul jandarmilor sau pot apela numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Pe întreaga perioadă a Sărbătorii Pascale, vor fi asigurate, de asemenea, misiunile cu caracter permanent, cum sunt misiunile de pază și protecţie instituţională și misiunile pentru menţinerea ordinii publice în sistem integrat.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.