Jandarmii arădeni, în misiuni de ordine publică

Jandarmii arădeni, în misiuni de ordine publică

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad au desfășurat, în cursul acestei săptămâni, acțiuni punctuale care au avut drept scop creșterea gradului de siguranță în rândul cetățenilor.

Pe timpul acțiunilor desfășurate, au fost constatate fapte de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, dar și fapte de comerț ilicit.

Astfel, în zona Pieței „Mihai Viteazul” din municipiul Arad, jandarmii au depistat o femeie, în vârstă de 44 de ani, care oferea țigări trecătorilor, spre comercializare ambulantă. Asupra persoanei, au fost găsite 30 pachete cu țigări netimbrate. Țigările au fost ridicate în vederea confiscării și predării lor Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara, pentru luarea măsurilor ce se impun.

Într-o altă acțiune, jandarmii Grupei de Supraveghere și Ordine Publică Săvârșin au depistat în piața agroalimentară din localitate, o femeie în vârstă de 47 de ani care comercializa articole de îmbrăcăminte ce purtau mărci identice cu o marcă înregistrată. De asemenea, jandarmii Secției Sebiș, au identificat, în piața din oraș, un bărbat în vârstă de 69 de ani care comercializa articole de îmbrăcăminte ce purtau, de asemenea, mărci identice cu o marcă înregistrată.

Având în vedere faptul că „punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare” reprezintă infracțiune, conform prevederilor Legii nr. 84 din 1998, republicată, jandarmii au întocmit, în ambele situații, actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.