Judecătorii CONDAMNĂ pe bandă rulantă ABUZURILE de la Filarmonica de Stat Arad

Judecătorii CONDAMNĂ pe bandă rulantă ABUZURILE de la Filarmonica de Stat Arad

Curtea de Apel Timişoara a soluţionat, ieri, un alt dosar (nr. 2199/108/2019), care atesta încă o dată încălcarea legii de către managerul Filarmonicii de Stat Arad, anunță sindicaliștii din instituție.

De altfel, afirmă liderul de sindicat Mihai Dogaru, „în scurta perioadă de când Doru Orban, actualul manager al Filarmonicii, a preluat mandatul, singurele lucruri prin care s-a evidenţiat au fost abuzurile şi degradarea constantă a  imaginii instituţiei. La sfârşitul anului 2019, instanţa a dat soluţia definitivă într-un proces de hărţuire şi abuz în serviciu, săvârşite de actualul manager. În urma acestui proces, Filarmonica, managerul şi încă o persoană au fost obligate să plătească daune şi cheltuieli de judecată în valoare de aproximativ 20.000 de lei”.

Legat de decizia de ieri a instanței, managerul a întocmit un Regulament Intern fără să ţină cont de prevederile legale. „Prin acest document, acesta îşi atribuia puteri depline, pentru a face percheziţii domiciliare acasă la angajaţi, în scopul de a verifica perioadele când aceştia realizează studiul individual. Faptul că mai există persoane care gândesc astfel, poate părea un lucru bizar. Mai ciudat este că reprezentanţii Primăriei şi ai Consiliului Local din Consiliul de Administraţie au aprobat aşa ceva. Având în vedere că prin acest regulament se încălcau atât prevederi ale Constituţiei, cât şi ale Codului muncii, sindicatul a solicitat instanţelor să lămurească aceste probleme”, a declarat Mihai Dogaru, liderul sindicaliștilor din Filarmonica de Stat Arad.

Iată soluţia Curţii de Apel:

„Tip soluţie: Admitere apel
Soluţia pe scurt: Admite apelul declarat de către reclamantul Sindicatul Artiştilor Interpreţi din Filarmonica Arad împotriva sentinţei civile nr. 199 pronunţată la 12 martie 2020 de către Tribunalul Arad în dosarul nr. 2199/108/2019, în contradictoriu cu pârâta Filarmonica de Stat Arad. Anulează sentinţa apelată menţionată mai sus şi, rejudecând cauza în fond, admite acţiunea formulată de reclamantul Sindicatul Artiştilor Interpreţi din Filarmonica Arad împotriva pârâtei Filarmonica de Stat Arad. Anulează Regulamentul Intern al Filarmonicii de Stat Arad, aprobat în sedinţa Consiliului Administrativ al Filarmonicii de Stat Arad din 30.07.2019, înregistrat sub nr. 1188/30.07.2019. OBLIGĂ PÂRÂTA INTIMATĂ LA PLATA SUMEI DE 6000 LEI CU TITLU DE CHELTUIELI DE JUDECATĂ ÎN PRIMĂ INSTANŢĂ ŞI ÎN APEL CĂTRE RECLAMANTUL APELANT. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, 17 septembrie 2020.
Document: Hotarâre 17.09.2020”

„Cu toate acestea, la evaluarea care a avut loc în luna iunie, managerul a obţinut un calificativ la fel de bizar: 9,50 (suficient). Deşi nota şi calificativul nu se potrivesc, se pare că pentru administraţia locală ajunge. Această notă îi permite managerului să depună un nou proiect după expirarea actualului mandat, să doarmă liniştit şi să viseze în continuare la un viitor glorios.  Având în vedere că toate aceste prejudicii sunt plătite din bani publici, contribuabilii sunt puşi în situaţia umilitoare de a plăti abuzurile săvârşite împotriva lor, prin grija Primăriei şi a Consiliului Local Municipal (CLM). Menţionăm că în acest moment, Filarmonica nu are nici Regulament Intern, nici Contract Colectiv de Muncă, iar Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a fost retras din şedinţa CLM din cauza faptului că managerul a falsificat textul documentului faţă de hotărârea Consiliului de Administraţie. Vom urmări cu atenţie modul în care CLM va recupera prejudiciul produs de abuzurile managerului de la Filarmonică”, a mai declarat Mihai Dogaru.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.