Judecătoriile şi parchetele din Gurahonţ şi Chişineu Criş au scăpat de la desfiinţare

Judecătoriile şi parchetele din Gurahonţ şi Chişineu Criş au scăpat de la desfiinţare

Plenul Senatului a respins, luni, proiectul de lege privind privind desfiinţarea unor instanţe judecătoreşti şi a parchetelor de pe lângă acestea. Proiectul a fost inițiat de Guvern în 2014 și prevedea desființarea a 30 de instanțe și parchete, între care şi cele de la Gurahonţ şi Chişineu Criş (foto).

„În calitate de ales al județului Arad am votat pentru respingerea acestui proiect care prevedea desființarea judecătoriilor de la Chișineu Criș și Gurahonț. Am considerat că nu este corect și nici oportun ca Guvernul să vină în 2014 cu această propunere argumentând-o cu un raport al Comisiei Europene de acum patru ani”, a declarat senatorul arădean Constantin Traian Igaș.

Acesta este de părere că, pe de o parte, Guvernul le spune românilor că economia merge zbârnă, că reduce TVA, că țara mege bine, iar pe de altă parte motivarea guvernanților pentru desființarea judecătoriilor este necesitatea raționalizării și limitării cheltuielilor bugetare și identificarea unor noi surse care pot constitui venit al bugetului de stat.

„În tot acest dublu limbaj al PSD și propriului Guvern de a da pe o parte și a lua pe cealaltă, România pierde, cetățeanul este impozitat și supra-impozitat, iar sistemul judiciar riscă să piardă și el”, este de părere senatorul liberal.

Adevărul, conform documentelor oficiale, este că în anul 2011, în întreaga ţară, 80% din instanțele judecătorești desființate de vechea guvernare nu funcționau la momentul respectiv iar la nivelul județului Arad nu a fost desființată nici o judecătorie. Iar în anul 2014, Guvernul PSD cerea desființarea judecătoriilor de la Gurahonț și Chișineu Criș.

„Mă bucur că am putut, ca senator ales al județului Arad, să îmi exprim votul împotriva acestei nedreptăți și să apăr interesele județului care mi-a acordat încrederea. Noi ne-am opus și în trecut închiderii celor două judecătorii, la fel am acționat și în privința închiderii trezoreriilor din Pecica, Curtici și Nădlac. Acest Guvern nu face altceva decât să pună oamenii pe drumuri”, a mai afirmat senatorul Constantin Traian Igaș.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.