Județul Arad, sub cod galben de ploi și vreme rea

Județul Arad, sub cod galben de ploi și vreme rea

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri o informare meteorologică și două avertizări de cod galben.

Așadar în perioada 27 martie, ora 10 – 29 martie, ora 21, temporar vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte rafalele vor depăși 60…70 km/h. Va ploua îndeosebi în vestul, centrul și nordul țării, unde local vor fi cantități de apă de 10…15 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă de la munte.

Primul cod galben emis de ANM este valabil în perioada: 27 martie, ora 10 – 27 martie, ora 22, fenomenele vizate fiind intensificări ale vântului.

Vântul va avea intensificări în Banat, sudul Crișanei, în cea mai mare parte a Moldovei, în Carpații Meridionali și de Curbură. Vor fi viteze în general de 55…65 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 90 km/h.

Cea de-a doua avertizare de cod galben este valabilă în perioada: 27 martie, ora 22 – 28 martie, ora 10.

Astfel, în intervalul menționat, vântul va avea intensificări în Banat, sudul Crișanei și în Carpații Meridionali. Vor fi viteze în general de 55…65 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 90 km/h.

Foto deschidere: Arhivă, caracter ilustrativ

Sursa foto text: ANM

  1. […] Citeste articol integral Sursa & Foto Credit- “newsar.ro” […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.