Județul Arad, sub cod galben și portocaliu de caniculă

Județul Arad, sub cod galben și portocaliu de caniculă

O parte a județului Arad se va afla în perioada 4 – 5 iulie sub cod galben de caniculă iar cealaltă parte sub cod portocaliu, tot de caniculă.

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben pentru interval de valabilitate: 4 și 5 iulie, fenomenele vizate: fiind val de căldură și disconfort termic ridicat

În intervalul menționat valul de căldură se va menține în toate regiunile, iar disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 20 de grade.

Cod portocaliu a fost emis tot pentru intervalul 4 – 5 iulie când în zonele joase din vestul și nord-vestul țării valul de căldură se va intensifica, iar temperaturile (diurne și nocturne) se vor apropia de recordurile absolute ale perioadei. După-amiaza se vor înregistra frecvent valori de 36…38 de grade, iar noaptea nu vor coborî în general sub 18…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.