Județul Arad va dispune de un Serviciu Salvamont-Salvaspeo acreditat care va putea interveni în caz de nevoie

Județul Arad va dispune de un Serviciu Salvamont-Salvaspeo acreditat care va putea interveni în caz de nevoie

Judeţul Arad a obţinut, săptămâna trecută, acreditarea Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Arad  şi certificarea capacităţii operative de intervenţie a Formației Salvamont pe o perioadă determinată de 1 an.

În această perioadă, Consiliului Județean Arad va fi nevoit să definitiveze amenajarea și dotarea unei baze de salvare montană în Stațiunea Moneasa și achiziționarea de mijloace specifice de transport și comunicații.

Săptămâna trecută au fost înmânate primele certificate de acreditare ale Serviciilor Publice Judeţene sau locale Salvamont privind desfăşurarea de activităţi de prevenire a accidentelor montane şi de salvare în munţi şi Certificatele de atestare a capacităţii operative de intervenţie a echipei/echipelor Salvamont din cadrul acestor servicii, documente eliberate în urma derulării procesului de evaluare şi acreditare a structurilor salvamont din România.

În această primă etapă de verificare au fost acreditate structurile salvamont judeţene din Arad, Argeş, Bihor, Bacău, Bistriţa Năsăud, Cluj , Dâmboviţa, Gorj, Harghita, Hunedoara, Mureş, Neamţ, Prahova şi Sibiu precum şi structurile salvamont locale din Sinaia şi Borşa.

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.