Jurnalistul Grigore Cărtianu își lansează cea mai nouă carte la Arad și susține o dezbatere cu elevii arădeni

Jurnalistul Grigore Cărtianu își lansează cea mai nouă carte la Arad și susține o dezbatere cu elevii arădeni

Două evenimente cu Grigore Cărtianu vor avea loc vineri, la Arad: o dezbatere cu elevii și o lansare de carte.

Vineri, 8 decembrie, începând cu ora 12:00, jurnalistul Grigore Cărtianu va susține o dezbatere în sala festivă a Consiliului Județean Arad, la inițiativa CJRAE Arad, cu tema „Presa în vremuri tulburi, de la Revoluție și mineriade la găina care naște pui vii”.

La dezbatere vor participa elevii  de la Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară, Colegiul Naționl „Elena Ghiba Birta” și Liceul de Infomatică . Tot vineri, începând cu ora 16:30, jurnalistul își va lansa cea mai nouă carte, „600.000 – Povestea fenomenului #Rezist”. Evenimentul va avea loc la Primăria Arad.

Câteva cuvinte despre carte:

„600.000” este o carte-manifest, în care se vor regăsi cei 600.000 de protestatari din duminica istorică de 5 februarie 2017, dar și toți cei care, într-un fel sau altul, s-au opus odioasei Ordonanțe 13 și jihadului anti-justiție.

„600.000” este un pamflet usturător la adresa celor care, prin ordonanțe de urgență și legi ticăloase, încearcă să impună tirania hoției.

„600.000” este un elogiu adus celor peste 600.000 de români care au înfruntat gerul iernii pentru a-și salva justiția și țara.

„600.000” este cartea luptei noastre continue pentru o țară normală, cu justiție puternică și dreaptă, nesupusă politic.

După ce și-a lansat volumul la Târgul de carte Gaudeamus de la București, Grigore Cartianu vine la întâlnirea cu publicul printr-un turneu național de trei săptămâni prin Ardeal, Banat, Oltenia și Muntenia.

Lansarea va cuprinde o prezentare făcută de Grigore Cartianu, un dialog cu publicul (întrebări / răspunsuri) și o sesiune de autografe. Autorul va semna autografe pe toate cărțile sale, care pot fi procurate la fața locului. Intrarea este liberă.

Grigore Cartianu este pasionat de istoria noastră recentă și contemporană. Jurnalistul este autorul a patru cărți meticulos documentate despre evenimentele din Decembrie 1989: „Sfârșitul Ceaușeștilor”, „Crimele Revoluției”, „Teroriștii printre noi” și „Cartea Revoluției”. De asemenea, a realizat scenariul filmului documentar „Moartea Ceaușeștilor. Trei zile până la Crăciun”, în regia lui Radu Gabrea.

  1. O astfel de carte nu putea fi lansata decat la Arad, mai ales in aceste vremuri grele pentru PDL.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.