Klaus Iohannis, despre CUM VA FI, dacă va fi, PREŞEDINTE (dar nu numai!)

Klaus Iohannis, despre CUM VA FI, dacă va fi, PREŞEDINTE (dar nu numai!)

Aflat vineri la Arad, preşedintele PNL Klaus Iohannis, candidat al ACL la preşedinţia României, a răspuns unor întrebări venite din partea reprezentanţilor presei, pe teme de actualitate politică.

Klaus Iohannis despre:

– recenta declaraţie a preşedintelui Traian Băsescu, privitor la faptul că unii dintre candidaţi nu ar avea CV-ul complet. Iohannis a spus că a lui este complet, fiind primar de Sibiu.

– strângerea de semnături de susţinere. Iohannis a spus că în Sibiu aceasta campanie merge foarte bine, la fiecare oră numărul semnăturilor crescând cu câteva sute. La fel de bine merge şi în Arad. Nu s-a făcut încă o centralizare a situaţiei la nivel naţional, prima urmând să fie făcută abia la finalul acestei săptămâni.

– apariţia mai multor candidaţi la preşedinţie pe segmentul de Dreapta al politicii Româneşti. Iohannis a afirmat că nu îi este teamă că aceştia vor lua din voturile electoratului de dreapta. Pe de altă parte, însă, Iohannis a recunoscut că „ar fi fost mai bine dacă ar fi existat o mai mare concentrare pe dreapta, să avem mai puţini candidaţi. Poate data viitoare vom reuşi acest lucru. Eu sunt încrezător în cea ce vom face noi în campania electorală şi nu cred că este niciun fel de problemă dacă vom avea un candidat de stânga – pentru că nu ştim dacă vom avea – şi mai mulţi candidaţi de dreapta”.

– declaraţia lui Crin Antonescu, care a afirmat că nu îl cunoaşte şi nu ştie dacă îl va vota la prezidenţiale. Iohannis a spus că nu este cazul să o luăm prea tragic. „Totuşi, Antonescu a fost co-preşedinte al USL, a fost preşedinte al Senatului, a fost candidat sigur pentru la preşedinţie, dar evoluţia politică a fost de aşa natură că a trebuit să renunţe la toate acestea. Îi este greu, putem să înţelegem – oameni suntem cu toţii – o anumită supărare, o anumită frustrare din partea domniei sale. Dar sunt convins că, după ce revine din concediu, va vedea lucrurile într-o lumină mult mai pozitivă. Nu ne-am certat deloc. Nu ne ambalăm aşa cu certatul. Eu personal mă grăbesc întotdeauna cu împăcatul. Cu certatul, nu”, a declarat candidatul ACL.

– ieşirea la vot a populaţiei, pe 1 noiembrie. Iohannis a a afirmat că, în mod cert, ardelenii şi bănăţenii vor ieşi la vot. „Dar, ce este mai important este că vor ieşi tinerii. Vom avea o campanie specială pentru tineri, deoarece ei sunt reticenţi faţă de politicieni dar eu sper să îi pot convinge, iar pe de altă pare, ei sunt viitorul ţării, generaţia de mâine şi, dacă nu îi atragem macar la vot, atunci chiar avem o problemă. Dar eu sper că voi reuşi să îi mobilizez”, a afirmat Klaus Iohannis.

– alegerea sa ca preşedinte. Klaus Iohannis a spus că nu va coabita politic nu nimeni, deoarece coabitarea înseamnă un troc politic. În schimb, va colabora cu oricine va fi prim ministru, „colaborarea însemnând transparenţă pentru România, pentru români, în condiţiile stabilite de Constituţie şi de lege”. El a mai spus că, dacă va fi ales preşedinte al ţării, va fi preşedintele tuturor românilor, indiferent de etnia acestora.

– colaborarea cu Vasile Blaga. Klaus Iohannis a precizat că, deşi Vasile Blaga, şeful său de campanie electorală, nu s-a aflat alături de el la Arad, are o colaborare foarte bună cu acesta.

  1. Oricine ar fi candidatul, daca il are in spate pe Falca, devine un candidat „tansparent”.

    Raspunde
  2. se va vedea in campanie daca acest individ are sau nu suficient discernamant , ca sa nu il lase pe falca sa i se bage pe sub piele , dar ma cam indoiesc , pentru celalalt pacalici pe nume MRU , se gudura deja prin preajma lui , asteptand probabil un oscior scapat pe sub masa .

    Raspunde
  3. falca este marul putred , intr-un cos cu mere , predoiu la citit si sa indepartat de el , la fel va face si iohanis in momentul in care nu va mai avea nevoie de sustinerea lui

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.