La Arad s-a deschis „Școala Părinților”

La Arad s-a deschis „Școala Părinților”

La Arad a fost deschisă o „școală a părinților”, cursurile acesteia fiind destinate părinţilor sau viitorilor părinți.

Evenimentul de lansare a cursurilor din cadrul proiectului de voluntariat „Şcoala Părinţilor” a avut loc luni, 2 octombrie, la sediul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) a judeţului Arad. Organizatorii au precizat că este vorba despre un proiect derulat în parteneriat interinstituțional (instituțiile implicate fiind Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad, Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad).

La eveniment au participat: preşedintele CCIA Arad, Gheorghe Seculici, rectorul UAV Arad, Ramona Lile, inspectorul școlar general, Marius Göndör , inspectorul principal de poliție Florian Toma, consilierul eparhial la Arhiepiscopia Aradului, arhid. Iulian-Gheorghe Lehaci, și managerul Centrului de Formare Profesională din cadrul CCIA Arad, prof. Carmen Crişan.

„Este un proiect special, în care vizăm formarea profesională continuă, ca un sprijin pentru angajații părinţi sau viitori părinți, este o investiţie în dezvoltarea capitalului uman, cu impact major asupra creşterii calităţii muncii”, a precizat în deschiderea evenimentului preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad, Gheorghe Seculici.

Echipa proiectului a prezentat aspectele organizatorice, a stabilit regulile de grup, s-au aplicat chestionare pentru identificarea nevoilor părinților, au fost dezbătute subiecte pe tema „Cunoașterii și prevenirii victimizării minorilor”, iar la final a avut loc o sesiune de networking într-un cadru non-formal.

„Proiectul vine în sprijinul angajaţilor părinţi sau viitori părinți, cu un set de instrumente, care să îmbunătățească calitatea vieții personale şi care să sporească eficiența şi productivitatea muncii lor. În cadrul proiectului se vor oferi cursuri gratuite şi servicii de consiliere şi orientare profesională, consultantă pentru angajații părinți, pentru crearea unui echilibru între viaţa personală şi cea profesională. De asemenea se vor organiza ateliere de lucru şi sesiuni de formare cu o tematică specifică, în parteneriat și în colaborare cu instituții specializate în prevenirea fenomenelor antisociale. Activităţile se vor derula la sediul CCIA Arad sau la sediul companiilor care se vor alătura proiectului.”, menționează organizatorii.

Detalii şi înscrieri la telefon 0730 188.299, email carmen.crisan@ccia-arad.ro, persoană de contact Prof. Carmen Crișan – Manager Departament Formare Profesională CCIA ARAD.

Pentru înscriere la cursuri accesaţi: Formular de  înregistrare  –  Școala Părinților

Sursa foto: CCIA Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.