La Arad va fi deschisă o fabrică de aparate de zbor

La Arad va fi deschisă o fabrică de aparate de zbor

Autoritățile județene anunță că la Arad va fi construită o fabrică de aparate de zbor.

Consiliul de Administrație al Regiei Autonome Administrația Zonei Libere Curtici-Arad a hotărât astăzi aprobarea începerii procedurii de concesionare a unui teren de trei hectare, pentru construirea, la Arad a unei fabrici de aparate de zbor. Hotărârea de astăzi este primul pas pentru realizarea contractului de concesiune care, potrivit calendarului stabilit de Consiliul de Administrație, se va putea semna la sfârșitul lunii august. Procedural oricine va putea participa la licitația pentru concesionarea terenului. Consiliul de Administrație al Zonei Libere susține că există suficient teren și pentru alți investitori.

Investiția urmează să  se realizeze pe platforma de la Aeroport a Zonei Libere.

„Am primit solicitarea de la compania interesată și am tratat-o cu prioritate. Este în interesul tuturor ca un astfel de investitor să se stabilească la Arad. Administrația locală va câștiga din taxe, universitatea va putea pregăti o specializare adecvată profilului noului investitor, aeroportul din Arad va avea o utilitate suplimentară. Și să nu uităm de locurile de muncă, unele mai bine plătite pentru că și specificul fabricii este diferit de ceea ce există acum la Arad. Practic, avem șansa ca după 100 de ani de când la Arad erau realizate prototipurile unor aparate de zbor, această industrie să reînvie. Și suntem mândri că Zona Liberă Curtici-Arad își poate aduce contribuția la asta”, a declarat președintele Consiliului de Administrație al RA Administrația Zonei Libere Curtici-Arad.

În acest moment, pe platforma de la Aeroport a Zonei Libere funcționează compania BOS și exceptând suprafața de 3 hectare asupra căreia s-a decis astăzi, mai există aprox. 2 hectare pretabile pentru investiții.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.