La Arad, Ziua Copilului se anunță a fi una magică

La Arad, Ziua Copilului se anunță a fi una magică

1 Iunie – Ziua Copilului va fi sărbătorită, în municipiul Arad, cu spectacole interactive, spectacole de magie, jocuri, teatru de păpuși, muzică, dans și multă distracție.

Km 0 al municipiului va fi anul acesta locația rezervată unuia dintre cele frumoase momente artistice din Arad: Mega flashmob pe platoul din fața Palatului Administrativ. Începând cu ora 12:00, cei mici sunt așteptați să vină în fața Primăriei împreună cu prietenii, părinții, bunicii şi toți oamenii dragi pentru a participa la acest moment inedit. Coregrafia dansului pentru flashmob o găsiți pe pagina de facebook a evenimentului Universul Copiilor sau accesând link-ul https://fb.me/e/2uzO3adcg.

Micuții sunt invitați să se costumeze în personajul lor preferat sau în cel mai cool outfit al lor. Și pentru că suntem convinși de generozitatea lor îi rugăm să aducă o jucărie preferată care va fi donată în numele lor micuților de la Centrele de copii din Arad.

La final, toți cei prezeți la eveniment vor participa la o paradă care va urma traseul platoul din fața Primăriei Arad – malul Mureşului – Parcul Aventura Voinicilor (lângă Biserica Maranata) unde îi vor aștepta multe alte surprize minunate organizate de către Primăria Arad şi Centrul Municipal de Cultura Arad.

Așadar, în 1 iunie 2023, între orele 11.00 – 17.30, în Parcul „Aventura Voinicilor“ și Parcul „Regina Maria“ din zona Orizont vor fi prezentate spectacole interactive pentru copii cu Trupa „Țac-Pac“, spectacole de magie cu Cătălin Pintea și Sam – prințul de clowni din Mexic, spectacole de teatru de păpuși cu trupa Teatrului de Animație „Piticot“ din Arad, jocuri interactive pentru copii cu „La joacă cu Tudy“, ateliere de teatru și improvizație cu Zoltan Lovas și Nicolae Brânzeu, recitaluri de muzică ușoară, dansuri moderne și gimnastică aerobică.

De asemenea, pentru cei mici au fost pregătite ateliere de pictură pe față și mascote cu care se vor putea fotografia.

Programul evenimentului „1 Iunie – Festivalul Copilăriei“ este următorul:

Parcul „Aventura Voinicilor“ (str. General Praporgescu), între orele 11.00 – 17.30

Spectacol interactiv cu Trupa veselă „Țac-pac“ din Arad;

Gimnastică aerobică cu trupa Gymteam;

Spectacol de magie cu Cătălin Pintea și Sam, prințul de clowni din Mexic

Spectacol de teatru de păpuși „Elefănțelul curios“ cu actorii Trupei Teatrului de Animație „Piticot“ din Arad;

Recital de muzică ușoară și dans cu elevii de la Palatul Copiilor din Arad;

Recital de muzică ușoară cu elevii de la Școala Populară de Arte din Arad;

Jocuri interactive cu „La joacă cu Tudy“;

Pictură pe față, mascote

Ateliere de teatru și improvizație cu Zoltan Lovas și Nicolae Brânzeu

Kids Dance Party cu DJ Cătălin Lăpușcă

Parcul Regina Maria (str. Sighișoara, nr. 513), între orele 11.00-15.00

Spectacol de muzică și dans cu elevii de la Palatul Copiilor din Arad;

Spectacol de teatru de păpuși „Elefănțelul curios“ cu Teatrul de Animație „Piticot“ din Arad;

Spectacol interactiv cu Trupa veselă „Țac-Pac“ din Arad;

Gimnastică aerobică cu trupa Gymteam;

Recital de muzică ușoară cu elevii de la Școala Populară de Arte din Arad;

Spectacol de magie cu Cătălin Pintea și Sam, prințul de clowni din Mexic

Jocuri interactive cu „La joacă cu Tudy“;

Pictură pe față, mascote.

Kids Dance Party

Expoziție de ATV-uri și motociclete –  ora 13.00

Maratonul evenimentelor dedicate Zilei Copilului se încheie la Filarmonica Arad unde este programat un spectacol cu totul inedit! Este vorba despre „Azi nu ne certăm” al „Trupei Vesele Țac Pac”, programat pentru ora 19.        

Trupa vine în fața publicului cu un proiect unic, original și în premieră pe țară: o versiune simfonică a show-ului, în colaborare cu Filarmonica Arad. Tot conceptul este nou, inedit și va fi nu doar pe placul copiilor, dar și pe placul adulților care îi vor însoți.

Din distribuție fac parte actorii: Roxana Sabău, Iulia Dragoș și Cosmin Blaga. Lor li se alătură solistele: Mădălina Boroneanț și Alexandra Drăgan. Dirijorul orchestrei este Alexandru Duma, compozitorul este Cosmin Lupan – Magic Sounds, iar orchestrația este realizată de Onișor Rodilă.

Regia poartă semnătura Roxanei Sabău, dirijor; iar producătorul spectacolului – concert este George Dancu – Main Event Productions.

„Ne-am propus să oferim o gamă de evenimente variată, în primul rând pentru cei mici, dar și pentru cei care îi însoțesc. Sunt evenimente în care suntem implicați în mod direct prin Centrul Municipal de Cultură, dar și evenimente unde suntem parteneri ai unor entități private care au venit alături de noi și le mulțumesc pentru implicare și deschiderea de care au dat dovadă. Mă bucur că în ciuda contextului actual marcat de greva profesorilor, de 1 iunie ni se vor alătura mai multe grădinițe și școli la evenimentul intitulat Universul copiilor în cadrul căruia am pregătit un flashmob pe platoul din fața Primăriei și apoi o mini paradă pe malul Mureșului până în Parcul Aventura Voinicilor unde distracția va continua. Vă așteptăm așadar cu mic cu mare la toate evenimentele organizate cu ocazia Zilei Copilului.“, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.