La ei SE POATE! Pentru ce AU IEŞIT ÎN STRADĂ 100.000 de maghiari

La ei SE POATE! Pentru ce AU IEŞIT ÎN STRADĂ 100.000 de maghiari

Aproximativ 100.000 de oameni au ieşit marţi în stradă în Ungaria, pentru a treia zi consecutiv, pentru a protesta împotriva unui proiect al Guvernului privind aplicarea unei „taxe pe Internet”.

Manifestanţii protestează şi împotriva politicilor guvernului de dreapta al lui Viktor Orban.

„Nu vom permite aşa ceva”, au spus manifestanţii în legătură cu proiectul Guvernului care prevede o taxă în valoare de 150 de forinţi (0,50 euro) pentru fiecare gigabyte transferat, o sumă pe care partidul premierului conservator a promis să o plafoneze, la echivalentul a doi euro pe lună, pentru persoanele fizice.

„Taxa pe Internet este un simbol al autocraţiei guvernului”, a declarat în faţa manifestanţilor Zsolt Varady, şeful unei reţele de socializare ungare, mulţimea răspunzându-i „Orban afară!”.

Conform lui Balazs Gulyas, unul dintre iniţiatorii mobilizării lansate pe Facebook, proiectul pune în discuţie însăşi „dreptul la informare”. „Într-un domeniu mass-media, bulversat de o legislaţie restrictivă după sosirea la putere a lui Orban, în 2010, internetul este partea din media cea mai puţin controlată de guvern”, a declarat Gulyas pentru AFP.

De remarcat, că proiectul guvernului de la Budapesta a fost criticat aspru şi de Comisia Europeană.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.