La Pecica va fi amenajat cel mai spectaculos parc din vestul țării care se va întinde pe mai multe hectare de teren

La Pecica va fi amenajat cel mai spectaculos parc din vestul țării care se va întinde pe mai multe hectare de teren

Directorul Direcției de Comunicare, Strategii și Administrație Publică a Consiliului Județean Arad a anunțat într-o postare pe o rețea de socializare că la Pecica va fi amenajat cel mai spectaculos parc din vestul țării ce se va întinde pe mai multe hectare de teren.

„Probabil nu vor trece zece ani până când Pecica se va uni cu Aradul, nu administrativ, doar fizic. Investițiile din jurul autostrăzii, parcurile logistice, fabricile, tind să se întâlnească la un punct între cele două, Arad și Pecica, undeva pe la Hanul de la Răscruce. Există deja proiecte în lucru pe ambele părți ale drumului național: un parc logistic pe stânga, un centru de depozitare pentru Lidl pe dreapta. Și multe altele, mai mici sau mai mari. Vom avea două municipii unul lângă celălalt? Nu, pentru că Pecica a abandonat pentru moment ideea cu care cocheta, de a fi municipiu. Deși nu este mai prejos de Salonta, Beiuș sau Marghita, Pecica va rămâne oraș din rațiuni care țin mai degrabă de impozitare. Între timp, la Pecica, se amenajează cel mai spectaculos parc din vestul țării. Terenul va fi amenajat cu peste 44 de mii de metri pătrați de spații verzi și aproape 4.500 de metri pătrați de alei, terenuri de sport și spații de joacă”, afirmă directorul executiv al Direcției de Comunicare, Strategii și Administrație Publică a Consiliului Județean Arad, Andrei Ando.

„Realizat pe un teren abandonat la marginea orașului, aproape de Lunca Mureșului, parcul de la Pecica nu este doar frumos, ci extinde zona urbană de interes către un perimetru viran. Practic, orașul se extinde pe bani europeni, și nu oricum, ci printr-un obiectiv care își propune să fie nu doar o atracție locală, ci una regională. La Pecica vei putea petrece câteva ore de liniște, iar dacă proiectul va continua cu amenajarea unui spațiu atractiv și pe malul Mureșului, care să atragă tinerii interesați de distracție, probabil că vom avea un nou pol de creștere turistică în vestul României. Recunosc că Pecica este aproape de sufletul meu încă de pe vremea când umblam din poartă în poartă cu primarul de atunci, Iustin Cionca, să convingem oamenii să voteze pentru transformarea comunei în oraș. Mai târziu, echipa Petru Antal-Miodrag Stanoiov a știut să capitalizeze, că nicăieri altundeva in județ, statutul citadin al localității. Centrul este ca scos din cutie, terasele sunt pline de oameni. Ar mai fi loc de un ștrand, dar înțeleg că este în proiect și se va face. Nu cred că va fi un punct suplimentar de atracție pentru că oricum cei care vor să meargă la Pecica, să mănânce bine sau să se relaxeze, o fac și astăzi. Așa se explică și prețul în creștere al proprietăților imobiliare și faptul că Pecica este sinonim cu lucrul bine făcut, în județul Arad. A fi pecican este o mândrie care nu are acoperite doar în declarațiile local-patriotarde, ci în ceea ce s-anrealizat și se construiește în continuare în acest oraș. A, și încă ceva: atunci când alții prin țară consideră instituțiile de cultură o piatră de moară, la Pecica se construiește un teatru de vară, de la zero. De asta zic eu că e fain acolo”, mai precizează Andrei Ando.

Sursa foto: https://www.facebook.com/andrei.ando.14

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.