La şedinţa CLM, ca pe STADION! Aplauze, huiduieli şi mulţi NERVI pe tema amplasării Monumentului Marii Uniri. CE S-A DECIS

La şedinţa CLM, ca pe STADION! Aplauze, huiduieli şi mulţi NERVI pe tema amplasării Monumentului Marii Uniri. CE S-A DECIS

Ne-am obişnuit cu şirul infinit de reproşuri şi acuze dintre cei de la putere şi opoziţie în cadrul şedinţelor publice ale Consiliului Local Municipal, însă astăzi lucrurile parcă au scăpat complet de sub control când a fost supus la vot proiectul de hotărâre privind amplasarea Monumentului Marii Uniri în Piaţa Catedralei.

Dacă de obicei schimbul de replici avea loc între primarul Gheorghe Falcă şi liderul grupului PSD-ALDE, consilierul local Beniamin Vărcuş, acum edilul şef a trebuit să facă faţă unui public numeros alcătuit din reprezentanţii comercianţilor şi producătorilor din Piaţa Catedralei, plus alţi oameni politici, toţi având acelaşi scop, acela de a se opune amplasării Monumentului Marii Uniri în acea zonă şi, implicit, demolării pieţei.

Gheorghe Falcă a explicat faptul că piaţa va fi relocată, iar oamenii nu îşi vor pierde locul de muncă, şi că această locaţie a fost aleasă de către sculptor pentru amplasarea monumentului, deoarece s-a renunţat la cea iniţială, pe Lacul Pădurice, din lipsă de timp pentru realizarea fundaţiei şi a celorlalte lucrări necesare până la data de 1 decembrie.

Publicul a aplaudat în mod sarcastic la auzul acestor cuvinte, iar un cetăţean a strigat faptul că Aradul este al arădenilor şi că nu artistul decide pentru ei.

Au luat cuvântul, pe rând, reprezentanţi ai comercianţilor, deputatul Sergiu Vlad de la USR, Adrian Todor, deputat al PSD, un reprezentant al Partidului Noua Dreaptă, precum şi un arădean care a fost singurul susţinător al amplasării monumentului în Piaţa Catedralei dintre aceştia, evidenţiind valoarea istorică a sculpturii. El a fost huiduit zgomotos după ce şi-a exprimat punctul de vedere.

După tot acest scandal, primarul Falcă, pierzându-şi răbdarea, a decis retragerea de pe ordinea de zi a proiectului respectiv, deoarece în mod evident nu a existat un consens cu privire la acesta.

De asemenea, nici iniţiativa consilierilor PSD-ALDE de a menţine actuala destinaţie, de piaţă agroalimentară, a Pieţei Catedralei, nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Ce va urma, nu ştim, însă amplasarea Monumentului Marii Unirii va mai isca, cu siguranţă, multe probleme și discuţii în forul decizional orășenesc.

 

 

  1. ARADENI !!!!,nu se va face niciun MONUMENT alianta PSD si UDMR functioneaza, ambele partide au comanda unica si vine de la RASARIT , AGENTI CIUMII ROSII lupta folosind toate mijloacele

    Raspunde
  2. psd aveti curajul si spuneti care-i locatia aleasa de voi pentru monument

    Raspunde
  3. informatorul tudor a iesit la atac , trebuie sa justifice prin actiuni impotriva aradului , pentru ce a fost pe lista, altfel data viitoare va face pauza

    Raspunde
  4. Banii s-au platit pentru amplasarea monumentului pe lac. Poate din acei bani s-au mai pierdut si acuma nu ajung decat pentru o amplasare mai simpla .Ce nu intelegeti? Toti anii care au trecut fara sa se stie nimic despre monument au fost un termen pentru gasirea unei solutii mai ieftine.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.