La Timişoara se poate! Aradul ar trebui să ia exemplu de la oraşul vecin în privinţa gestionării sistemului de termoficare

La Timişoara se poate! Aradul ar trebui să ia exemplu de la oraşul vecin în privinţa gestionării sistemului de termoficare

Comisia de Dialog Social a avut, vineri, o şedinţă (foto) pe problematica CET Arad.

Întâlnirea a avut loc la solicitarea sindicatelor din cadrul CET Arad şi a fost moderată de prefectul Florentina Horgea. De asemenea, dezbaterea a beneficiat de prezenţa şi expertiza ministrului Energiei, Toma Florin Petcu şi a secretarului de Stat din ministerul de resort, Doru Vişan. Din cei invitați au fost prezenţi reprezentanţi ai clasei politice, respectiv parlamentarii social-democraţi de Arad, primarul şi viceprimarul municipiului, lideri sindicali precum şi consilieri local municipali.

Ministrul Energiei şi-a exprimat speranţa că momentele dificile în care se află CET Arad vor fi depăşite, accentuând faptul că în viziunea Guvernului este mult mai avantajos şi în acelaşi timp benefic pentru populaţie ca furnizarea energiei termice să se facă în mod centralizat. Demnitarul a dat Timişoara drept exemplu de bună practică în ceea ce priveşte gestionarea sistemului termic de producţie şi distribuţie pentru cetăţeni, reliefând în expunerea sa în mod argumentat avantajele funcţionării pe cărbune ca energie primară. În ceea ce priveşte studiul de oportunitate adus în discuţie de municipalitate, ministrul a susţinut neutralitatea şi profesionalismul evaluării, venind cu sfatul de a se apela la o firmă specializată în domeniu.

În acelaşi timp, acesta a venit cu o serie de detalii în ceea ce priveşte finanţările specifice, realiste şi posibile, adică modernizarea centralei prin finanţare PNI şi a reţelei prin Ministerul Dezvoltării. Ministrul Energiei a fost cât se poate de categoric în a afirma că Guvernul nu finanţează pierderi derivate din strategii greşite şi neconforme.

Loading...
  1. De ce e mai benefic pt cetățean sa fie la centralizat? Voi ascultați ce vorbiți? Ați făcut vreun sondaj de opinie ? Din 100 cred că 99 va înjură cu facturile voastre enorme. Eu am scăpat de voi. Apropo in 15 secunde am apa calda nu după 5-10 minute, căldura deja am… .i.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.