Legumele care produc frunze comestibile sunt des folosite în curele de slăbire, oferind nutrienţi esenţiali şi umplând bine stomacul, dat fiind că nu prea există restricţii cantitative în cazul lor.
Printre acestea există o plantă care are proprietăţi speciale în ceea ce priveşte eficiența în curele de slăbit: spanacul.
Frunzele de spanac au puţine calorii, abundă în vitamina A, K, în folați şi în fier. Spanacul poate fi consumat ca salată, fiert, dar şi ca smoothie. Oricum ar fi, este indicat în regimurile de slăbit atât pentru nutrienţii săi, cât mai ales pentru capacitatea de a reduce foamea şi pofta de produse contraindicate, cum sunt dulciurile.
Nutrienţii din spanac care au acest efect sunt tilacoidele. Pentru a beneficia pe deplin de proprietăţile tilacoidelor, frunzele de spanac trebuie mărunţite, filtrate şi centrifugate pentru a elibera tilacoidele din celule, organismul nostru neavând capacitatea necesară pentru a le separa direct. Odată obținută pudra de spanac, aceasta se diluează în apă şi se consumă în fiecare dimineaţă.
Organismului uman îi ia ceva timp să descompună extractul de spanac, digestia fiind încetinită, iar o digestie lentă ajută la suprimarea poftelor de dulciuri, menţinând timp îndelungat senzaţia de saţietate.
Foto: topfoodfacts.com
Lasă un comentariu