VIDEO/ Leonie Charlotte von Hase este Miss Germany 2020, la 35 de ani: „Pentru mine, frumusețea vine din interior”

VIDEO/ Leonie Charlotte von Hase este Miss Germany 2020, la 35 de ani: „Pentru mine, frumusețea vine din interior”

La 35 de ani, Leonie Charlotte von Hase este cea mai în vârstă câștigătoare a concursului de frumusețe Miss Germany și prima mamă care deține titlul. Ea a fost aleasă drept cea mai frumoasa femeie din Germania duminică seara, în Europa-Park din Rust, lângă Freiburg. „Este noaptea femeilor puternice”, a spus tânăra antreprenoare din Kiel, cu mâinile ridicate și pumnii încleștați, înainte de a-și pune pe cap coroana de Miss.

Potrivit organizatorului, „Miss Germany” este cel mai vechi și mai important concurs de frumusețe din Germania, care se desfășoară anual, încă din 1927. Anul acesta, competiția frumuseții s-a desfășurat într-un nou concept și fără runda introductivă, a candidatelor în bikini.

Frumusețea feminină în era digitală

Clasica întrecere de frumusețe din anii trecuți ar trebui să devină un spectacol modern de personalitate, după cum a declarat organizatorul, Max Klemmer (24 de ani): „Vrem să fim un concurs-model, de modele pentru epoca digitală”, a spus el.

Competiția nu se mai limitează la aspectul solicitanților, a precizat Klemmer. Acum, personalitatea, personajul și povestea de viață a femeilor sunt în centrul atenției. Rundele de prezentare în bikini sau alte costume de baie nu mai există. Femeile se prezintă în rochii de seară și casual. Pantofii cu toc înalt sunt uneori înlocuiți cu pantofi de zi cu zi. La final, este aleasă câștigătoarea, care trebuie să corespundă imaginii noi a femeii și înțelegerii noului său rol în familie și în societate.

Von Hase a preluat titlul de la câștigătoarea de anul trecut, ofițerul de poliție Nadine Berneis, din Stuttgart. Potrivit organizatorului, Miss Germany 2020 este „cea mai bătrână” din istoria competiției. De asemenea, este prima mamă care deține titlul. La Kiel, unde locuiește cu partenerul ei de viață și fiul de trei ani, ea manageriază un magazin de internet pentru îmbrăcăminte de epocă, ca antreprenor independent.

Din Namibia la Kiel

Noua Miss Germany dorește să reprezinte femeia modernă, de peste 30 de ani. „Caracterul se formează prin experiența de viață”, spune femeia cu părul blond și ochii verzi, atunci când este întrebată despre viața ei. Ea s-a născut și a crescut în Namibia, unde părinții și cele trei surori trăiesc și astăzi. Familia a călătorit însă din Namibia în Germania, pentru a-i sta alaturi în timpul concursului.

După absolvirea liceului, von Hase, care are cetățenia germană, a studiat strategii de marketing și a făcut multe călătorii. „Aveam nevoie să cunosc întreaga lume.” Ea a locuit la Atena, Londra, Milano, Cape Town și Berlin. A lucrat că redactor, expert în marketing, stilist și achizitor pentru un start-up de design. S-a stabilit la Kiel, unde familia își are rădăcinile și unde a trăit bunicul ei, timp de cinci ani.

Nu o păpușă de vitrină

Până acum, Leonie von Hase nu a reușit să-și îndeplinească visul vieții: „Întotdeauna am vrut să fiu actriță de teatru. În inima mea, asta vreau să fac”, a spus ea. Ca noua Miss Germany însă, se află în fața unei noi provocări și spune: „Nu voi fi, timp de un an, doar o păpușă de vitrină”. E hotărâtă să promoveze ideea că femeile pot fi independente și încrezătoare, indiferent de ținuta lor: „Feminitatea nu este definită de îmbrăcăminte” a spus ea, după victoria la concurs.

Pentru prima dată în istoria competiției, juriul pentru alegerile „Miss Germania” a fost format doar din femei. Pe primele trei locuri s-au situat Leonie Charlotte von Hase (1), Michelle Anastasia Masalis (2) și Lara Runarsson (3).

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.