Mai multe articole din rubrica "" ↑

UPDATE/ Liceul Baptist, Liceul de Informatică și „Pedagogicul”, în topul preferințelor arădenilor

UPDATE/ Liceul Baptist, Liceul de Informatică și „Pedagogicul”, în topul preferințelor arădenilor

Liceul Baptist, Liceul de Informatică și Colegiul Naţional „Preparandia – Dimitrie Ţichindeal” se află în topul preferințelor părinților care își înscriu copiii în învățământul primar.

Cele mai solicitate unităţi de învăţământ în ceea ce privește înscrierea în învățământul primar: Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici” Arad, Liceul Naţional de Informatică Arad, Colegiul Naţional „Preparandia – Dimitrie Ţichindeal” Arad, Colegiul Naţional ”Vasile Goldiş” Arad și Şcoala Gimnazială „Caius Iacob” Arad.

La începutul perioadei de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2019-2020, potrivit datelor înregistrate în sistemul electronic, la nivelul unităţilor de învăţământ au fost completate 1780 de cereri-tip de înscriere în învăţământul primar, astfel: pentru învăţământ tradiţional în limba română 1571 de cereri, pentru învăţământ în limba germană 80 de cereri, pentru învăţământ în limba maghiară 49 de cereri, pentru învăţământ în limba slovacă 6 cereri, învăţământ alternative educaţionale step by step 74 de cereri.

Părinţii/tutorii legali îşi pot înscrie copiii până în data de 22 martie 2019, inclusiv. Cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de învăţământ în care părintele doreşte înscrierea copilului. Validarea cererilor-tip completate online se face zilnic, în intervalul orar 8 – 18 (luni-vineri), la sediul unităţilor de învăţământ.

Până la această dată, au fost evaluaţi psihosomatic 239 de preşcolari care vor împlini 6 ani în perioada 1 sept. 2019 – 31 dec. 2019, în vederea înscrierii în învăţământul primar în anul şcolar 2019-2020.

În data de 29 martie 2019 se vor afişa în unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului şcolar lista copiilor înscrişi după prima etapă şi informaţii privind numărul locurilor rămase libere.

UPDATE/ Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Arad, în ceea ce privește înscrierea în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2019-2020, până astăzi, 18 martie, au fost înscriși 2589 de copii.

Sursa foto: www.facebook.com/pg/ltbarad

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.